Maaşlarını alamayan işçilerden şantiyeye baskın

Çalıştıkları inşaat firmasından maaşlarını alamayan iki işçi, şantiyede olay çıkardı. Şantiyede çalışmayı durduran işçiler, polis ekiplerinin müdahalesi sonrası gözaltına alındı.Olay, Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ)...

Google Haberlere Abone ol
Maaşlarını alamayan işçilerden şantiyeye baskın

Çalıştıkları inşaat firmasından maaşlarını alamayan iki işçi, şantiyede olay çıkardı. Şantiyede çalışmayı durduran işçiler, polis ekiplerinin müdahalesi sonrası gözaltına alındı.

Olay, Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Gölköy Kampüsü’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, AİBÜ’de inşaat yapım ihalesini alan taşeron firmada bir süredir çalışan Y.A. ve H.B. isimli iki işçi, iki aylık maaşlarını alamadıklarını gerekçe göstererek işten ayrıldı. Bir süre sonra alacaklarını tahsil etmek üzere şantiyeye gelen işçiler, şantiyeye malzeme getiren 3 TIR’ın boşaltılmasını engelledi. Uzunca bir süre çalışma yapılamaması üzerine firma yetkilileri tarafından şantiyeye polis ekipleri çağırıldı. İki işçi gözaltına aldı. İşçiler, emniyette verdikleri ifadelerinde, firmadan alacaklarını tahsil edemediklerini, firmanın zorda kalması halinde paralarını vereceklerini düşündüklerini, eylemi de bu nedenle gerçekleştirdiklerini söyledi. İki inşaat işçisi hakkında, “İş ve çalışma hürriyetinin ihlali” suçlamasıyla işlem başlatıldığı öğrenildi.

CİHAN

Yorumlar