LYS'de yanlış giriş kağıdı getirenler zor anlar yaşadı

Lisans Yerleştirme Sınavı(LYS) heyecanı Sivas’ta da yaşandı. Toplam 5 aşamalı sınavın giriş kağıtlarını karıştıran bazı adayla zor anlar yaşadı. Cumhuriyet Üniversitesi Kampüsü'nde bulunan fakültelerde gerçekleşen sınavdan önce...

Google Haberlere Abone ol
LYS'de yanlış giriş kağıdı getirenler zor anlar yaşadı

Lisans Yerleştirme Sınavı(LYS) heyecanı Sivas’ta da yaşandı. Toplam 5 aşamalı sınavın giriş kağıtlarını karıştıran bazı adayla zor anlar yaşadı.

Cumhuriyet Üniversitesi Kampüsü'nde bulunan fakültelerde gerçekleşen sınavdan önce salonlara alınmaya başlanan öğrenciler, sıkı güvenlik kontrolünden geçti. Sınava girmek isterken sınav kâğıdını yanlışlıkla bir sonraki sınav için çıkaranlar içeri alınmayınca zor anlar yaşadı. Sevgi Sülükpınar da onlardan biriydi. Görevlilerin yol göstermesiyle kampüs içinde bulunan ÖSYM merkezine giden öğrenci sınav kağıdını çıkararak sınava girdi. Bazı öğrenciler de yine aynı şekilde yanlışlıkla haftaya yapılacak sınav kağıdını çıkarınca içeri alınmadı.

Kimliğini unutan Hasan Onur Güven'in de sınav öncesi talihsizlik yaşayan öğrencilerden biriydi. Evden çıkarken kimliğini düşürdüğünü anlatan babası, muhtardan aldıkları ikametgâhın kabul edilmemesi üzerine kimliği aramaya başladıklarını anlatarak, kimliğin bulunarak muhtara bırakılmasıyla sınava yetiştiklerini ifade etti.

Çocukları içeride ter dökerken, aileler de dışarıda bekledi. Kimi Kur’an-ı Kerim okurken kimi de piknik yaparak çocuğunun çıkmasını bekledi.

CİHAN

Yorumlar