LYS'de Türkiye ikincisi Fatih Koleji'nden

İstanbul Fatih Anadolu Lisesi öğrencisi Lütfü Sun, Türkiye ikincisi, İstinye Fatih Fen Lisesi öğrencisi Mustafa Şenyurt ile İstanbul Fatih Anadolu Lisesi öğrencisi Muhammed Furkan Beşli de Türkiye 7.’si oldu. Sınava hazırlananlara tavsiyelerde...

Google Haberlere Abone ol
LYS'de Türkiye ikincisi Fatih Koleji'nden

İstanbul Fatih Anadolu Lisesi öğrencisi Lütfü Sun, Türkiye ikincisi, İstinye Fatih Fen Lisesi öğrencisi Mustafa Şenyurt ile İstanbul Fatih Anadolu Lisesi öğrencisi Muhammed Furkan Beşli de Türkiye 7.’si oldu. Sınava hazırlananlara tavsiyelerde bulunan Sun, "Sınava hazırlananların eksiklerini belirleyip ona göre çalışmalarını programlaması lazım." dedi.

ÖSYM 14-15 ve 21-22 Haziran 2014 tarihleri arasında yapılan 2014-LYS sonuçlarını açıkladı.Fatih Koleji Anadolu Lisesi öğrencisi Lütfi Sun TS-1 ve TS-2 puan türünde yerleştirmeye göre Türkiye 2’si ham puana göre ise Türkiye 3.’sü oldu. Sınava sözel alandan hazırlanan Sun, emeği geçen öğretmenlerinin katkısının çok büyük olduğunu belirterek şunları kaydetti: “Sınava hazırlananlara tavsiyem eksiklerini belirleyip ona göre çalışmalarını programlaması.”

YGS-5 puan türünde Türkiye 3.’sü, LYS TM 1 puan türünde ise Türkiye 7.'si olan İstinye Fatih Fen Lisesi öğrencisi Mustafa Şenyurt da, “Öğretmenlerim bana inanmıştı. Okula girerken ilk yüze gireceğime dair söz verdim. Onların bana olan güvenini sayesinde iki sınavda da istediğim sonuca ulaştım.” ifadelerini kullandı.

LYS TM 1 puan türünde Türkiye 7’incisi olan İstanbul Fatih Anadolu Lisesi öğrencisi Muhammed Furkan Beşli, “Sınavlara hazırlanmak uzun bir maratondu. Bu maraton boyunca bizleri yalnız bırakmayan öğretmenlerimize teşekkür ederim.” diye konuştu.

ÖSYM'nin internet adresinden yapılan açıklamaya göre, adaylar sınav sonuçlarını https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecek. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. Adaylar, okumak istedikleri yüksek öğretim programlarını 7-17 Temmuz 2014 tarihleri arasında seçecek.

CİHAN

Yorumlar