LYS'de çocuklarını bekleyen veliler: Sınavlar yazboz tahtası oldu

Yüz binlerce öğrencinin üniversite umudu olan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)'nın ilk aşaması sona erdi. Sosyal Bilimler Sınavı (LYS-4)'nda ter döken öğrenciler, zorlu geçtiğinden yakındı. Özellikle tarih sorularında zorlandıklarını...

Google Haberlere Abone ol
LYS'de çocuklarını bekleyen veliler: Sınavlar yazboz tahtası oldu

Yüz binlerce öğrencinin üniversite umudu olan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)'nın ilk aşaması sona erdi. Sosyal Bilimler Sınavı (LYS-4)'nda ter döken öğrenciler, zorlu geçtiğinden yakındı. Özellikle tarih sorularında zorlandıklarını ifade ettiler. Çocuklarının heyecanına ortak olan aileleri ise okul bahçesinde dua ederek bekledi.

Gaziantep'teki Ayten Kemal Akınal Anadolu Lisesi'nde sınava giren çocuklarını bekleyen veliler, en az onlar kadar heyecanlı olduklarını ifade etti. Kızının sınava girdiğini belirten Mesut İnce, “Onlar içeride ter döküyor, biz dışarıda ter döküyoruz. Kızım dershaneye gitti, kendi çabalarıyla hazırlandı. İnşallah bir şeye muvaffak olacaklar.” dedi. Soruların zor olduğunu ve çocuğunun stresli olduğunu ifade eden Çetin Köse ise, “Bütün çocukların iyi bir yerleri tutturmasını isteriz. Çocuğum dershaneye gitti. Biz de onlar gibi stres içerisindeyiz.” diye konuştu. Kızının sınavdan çıkmasını bekleyen Yaşar Daldaban da, “Kızımın sınavı kazanmasını ümit ediyorum. Üç yıldır dershaneye gidiyor. Geçen yıl yanlış tercihten yerleşemedi, bu sene kazanacağından ümidimiz var.” dedi. Kendisinin de çok heycanlı olduğunu söyleyen Yasemin Işık, “Çocuğumun başarılı olmasını istiyorum. Gece gündüz çalıştı devamlı, ayrıca dershaneye gidiyor. Hakkımızda hayırlısı olsun.” diye konuştu.

Sait Yılgın isimli bir vatandaş ise dershanelerin kapatılmasına karşı çıkarak, “Bu sınavlar yazboz tahtası oldu. Karmakarışık oldu. İnşallah iyi olur diye bekliyoruz. Çocuğumu dershaneye gönderdim. Dershanenin büyük faydalarını görüyoruz. Hükümet de şu an onu kapatma derdinde. Ne yapmak istiyor anlamıyorum. Yoksa gidip nerede okutacağız? Özel okullarda okutma imkanımız var mı? Bu dershaneleri kapatırsa iyi bir şey olmaz.” dedi. Kızının dershaneye giderek sınava hazırlandığını belirten Nasip Korkmaz da, “Kızımın inşallah başarılı olmasını isterim. Biz okuyamadık ama çocuğumun iyi olmasını isterim. Çocuklar sınavın zorlu olduğunu söylüyorlar.” şeklinde konuştu.

Sınava giren öğrencilerden Celal Doğan, “Tarihi yapmak için girmiştim, tarihi de yaptım. Din kültürünü cevapladım, diğerlerine karışmadım. Mantık, psikolojiyi cevaplamadım. Sıkı bir şekilde hazırlandım, inşallah olacak. Tarih zordu, yakın tarihi sormuşlardı.” dedi. Velisi Hüseyin Doğan ise, "Ben de heyecanla iki saattir onu bekliyorum. Gerçi biz de sınava girmiş gibi olduk. Beklemek, girmekten daha zor gibi geliyor bana. Çok çalıştı, düzenli çalıştı. Allah, emeğinin karşılığını verir inşallah.” diye konuştu. Genel olarak sınavın iyi geçtiğini söyleyen Hanifi Uçar da, “Coğrafya zorlu geçti. İlk defa girenlere Allah yardım etsin.” dedi. Zorlu geçtiğini belirten Mert Engin isimli öğrenci, “Sınav biraz zordu, kolay diyemem. Uzun bir maraton. Biz elimizden geleni yaptık, hayırlısı artık.” dedi. CİHAN

Yorumlar