LYS’de Bitlis birincisi de FEM'li

Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS), en yüksek puanı dershaneye giden öğrenciler topladı. Her yıl olduğu gibi bu yılda Türkiye derecelerinin yanı sıra Bitlis il ve ilçe birinciliklerini de elde eden Fem Dershanesi öğrencileri Fem’in başarısını...

Google Haberlere Abone ol
LYS’de Bitlis birincisi de FEM'li

Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS), en yüksek puanı dershaneye giden öğrenciler topladı. Her yıl olduğu gibi bu yılda Türkiye derecelerinin yanı sıra Bitlis il ve ilçe birinciliklerini de elde eden Fem Dershanesi öğrencileri Fem’in başarısını bir kez daha tescillemiş oldu.

Açıklanan Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS), Bitlis Çağlayan Fem Dershanesi öğrencisi Fatih Ortabakan, MF-3 puan türünde, Türkiye sıralamasında ilk bin 147’ye adını yazmayı başarırken, Bitlis birincisi olma başarısını elde etti. Alınan sonuçlarla başarı bir kez daha pekiştirilirken, Tatvan Fem Dershanesi öğrencisi Şeyma Oral TM-3 ek puanlı sıralamada Türkiye 146.’sı, Merkez Fem Dershanesi öğrencisi Ali Ergen ise TS-1 ek puan sıralamasında Türkiye 150.’si olarak büyük bir başarıya imza attı. Bitlis’in Ahlat ilçesinde ilçe birincileri Ahlat Fem Dershanesi'nden çıktı. İlçede ilk 9 öğrenciden 8'i de yine Ahlat Fem’den çıktı. Sınavların açıklanmasından sonra bu yıl başarılarına bir yenisini ekleyen Ahlat Fem Dershanesi'nde; Fecri Arslan TS-1, TS-2, Y-TS-1, Y-TS-2 puanlarında Ahlat birincisi, Ali Kürüm Y-YGS-6 puanında Ahlat birincisi oldu.

MF-3 puan türünde, Türkiye sıralamasında ilk bin 147’ye adını yazmayı başararak Bitlis birincisi olan Bitlis Çağlayan Fem Dershanesi öğrencisi Fatih Ortabakan, başarısını düzenli çalışma, ailesi ve dershanesine borçlu olduğunu belirterek Fatih Ortabakan, elde ettiği başarıdan dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

Fem Dershanesi Bitlis Şube Müdürü Servet Kılıç, başarının tesadüf olmadığını, alınan sonuçlarla bir kez daha kanıtladıklarını söyledi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da gerek Türkiye dereceleri ve gerekse il ve ilçe birincilikleri ile bu yıl da başarılarını tescillediklerini kaydeden Kılıç, elde edilen başarıdan ötürü emeği geçen öğretmen ve öğrencileri tebrik etti.

CİHAN

Yorumlar