LYS–2'de adaylar fizik ve kimya sorularında zorlandı

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)’nın Fen Bilimleri (LYS-2) oturumu Adana’da gerçekleşti. Ağırlıkla Çukurova Üniversitesi’ndeki (ÇÜ) çeşitli fakültelerde yapılan sınav için yoğun güvenlik tedbirleri alındı. Sınava giren adayların...

Google Haberlere Abone ol
LYS–2'de adaylar fizik ve kimya sorularında zorlandı

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)’nın Fen Bilimleri (LYS-2) oturumu Adana’da gerçekleşti. Ağırlıkla Çukurova Üniversitesi’ndeki (ÇÜ) çeşitli fakültelerde yapılan sınav için yoğun güvenlik tedbirleri alındı. Sınava giren adayların aileleri çocuklarının başarısı için dua etti. Sınav bitimine kadar salon çevrelerinde bekleyen öğrenci yakınları piknik yaparak zaman geçirdi. Bu arada polis sınav salonları civarındaki inşat çalışmalarını ses dolayısı ile durdurdu.

Sınav dolayısı ile ÇÜ yerleşkesindeki trafik yoğunluğu ise velilerin tepkisini çekti. Sabah erken saatlerde yola düştüklerini belirten anne-babalar, sınavın kentteki diğer okullarda da yapılmadığını sordu. Eğitimci Cumali Yurdacan, sınavdan çıkan oğlu Ekin’i tebrik etti. Oğlunun başarı için elinden geleni yaptığını ifade eden Cumali Yurdacan, artık sonucu bekleyeceklerini söyledi. ÇÜ’de araçlar nedeniyle yolların kapandığını dile getiren Yurdacan, ÖSYM’nin sınavları şehirdeki diğer okullara dağıtmasını istedi. Yurdacan, “Yaklaşık iki buçuk saattir bekliyoruz. Her sene burada aynı rezillik yaşanıyor. Bunun sona erdirilmesi lazım. Yetkililer buradaki yoğunluğu ve trafiği görmeli. Şurada çıkış nereden baksın bir buçuk saati bulur. Resmen çile çektiriyorlar.” diye tepkisini dile getirdi.

İkinci kez üniversite sınavına giren Ekin Yurdacan ise Fen Bilimleri sınavının iyi geçtiğini belirtti. Fizik sorularının biraz zor olduğunu bildiren Yurdacan, “Bilgi soruları vardı. Ama gerisi kolaydı. İTÜ Bilgisayar Mühendisliği’ni hedefliyorum.” dedi.

Sabah saat 08.30’dan itibaren sınava giren oğlunu bekleyen anne Hatice Kaya, “Onun başarısı için çok dua ettik. Hayırlısı olsun.” şeklinde konuştu. Oğlu Mehmet Kaya ise zorlayıcı bazı sorulara rağmen sınavın normal geçtiğini ve ÇÜ inşaat yada makine mühendisliği bölümünü tercih etmeyi planladığını açıkladı.

Sınavdan çıkan diğer öğrencilerden bazıları fizik, kimileri de kimya sorularının zorluğundan yakındı. CİHAN

Yorumlar