LYS Türkiye ikincisi Erzurum Aziziye'den çıktı

Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) Türkiye ikincisi Erzurum Aziziye Koleji'nden çıktı. Kolej, Türkiye derecesinde ilk 10'a 12 öğrencisini sokmayı başardı. Doğu Anadolu Bölgesi'nin eğitimdeki yüzakı Erzurum Aziziye Eğitim Kurumları, LYS'deki...

Google Haberlere Abone ol
LYS Türkiye ikincisi Erzurum Aziziye'den çıktı

Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) Türkiye ikincisi Erzurum Aziziye Koleji'nden çıktı. Kolej, Türkiye derecesinde ilk 10'a 12 öğrencisini sokmayı başardı.

Doğu Anadolu Bölgesi'nin eğitimdeki yüzakı Erzurum Aziziye Eğitim Kurumları, LYS'deki başarısına bir yenisini daha ekledi. Aziziye Koleji Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri ilk bine 321 öğrenci soktu. Geçen yıl LYS'de Türkiye birincisi Ahmet Koçak'ı çıkan Aziziye Koleji, 2014 LYS'de de Türkiye 2.'incisi çıkarttı.

Aziziye Eğitim Kurumları'nda LYS'de derece yapan öğrencilerin katılımıyla basın toplantısı düzenlendi. Aziziye Kurumları Anadolu ve Fen Liseleri Müdürü Hasan Basri Tokcan, Türkiye, 2'incisi, 4'üncüsü ve 6'ıncısı öğrencileri çıkartmanın sevinç ve onurunu yaşadıklarını söyledi. Tokcan, Muhammet Taha Temir'in Türkiye ikincisi, Ömer Faruk Karaca'nın Türkiye 4'üncüsü ve Ömer Faruk Poyraz'ın da yine Türkiye 6'ıncılığını elde ettiklerini söyledi. Hasan Basri Tokcan, geçen yılki Türkiye birinciliğinin kendilerine örnek olduğunu kaydetti.

Okul Müdürü, elde edilen başarıda FEM Dershaneleri'nin de önemli payı olduğuna dikkat çekerek, "Kurumlar arasındaki uyum sonucu öğrencilerimiz Türkiye dereceleri yaptı. Geçen yıl LYS Türkiye birincisini çıkartmanın ardından bu yıl da kıl payı puanlarla öğrencimiz Muhammed Taha Temir, birinciliği kaçırdı. İlk bine 321 öğrencimiz girdi. İlk onda 12 derece elde ettik. Yine ilk 100'e 55 öğrencimiz girme başarısı gösterdi. Aziziye Koleji, öğrencilerine gerek ders başarısı gerekse karakter eğitimi noktasında elindeki bütün imkanları seberber etmekte. Elde edilen bu başarılar doğru yolda olduğumuzu , okulumuzda her yönüyle örnek insanların yetiştiğini göstermektedir. Bu başarıda emeği geçen öğrenci, öğretmen ve ebevyenlerimizi tebrik ediyorum." dedi.

Türkiye ikinciliğini elde ettiği için mutlu olduğunu belirten Temir, başarısında FEM Dershanesi'nin de payı olduğunu belirterek, "Okuldaki derslerimin yanı sıra FEM Dershanesi'ne gittim. Başarımda dershanemin de katkısı oldu. Sınıf olarak arkadaşlarımla takım olarak LYS'ye hazırlandık. Zorlu bir süreç yaşadık. Bu süreçde destek ve ilgilerinden dolayı aileme ve öğretmenlerime teşekkür ediyorum." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar