LYS şampiyonu altınla ödüllendirildi

Bursa Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, LYS Türkiye şampiyonu Merve Alan’ı altınla ödüllendirdi.Mustafakemalpaşa İbrahim Önal Fen Lisesi idareci ve öğretmenleri, LYS sınavları Ek Y-MF1’de Türkiye birincisi, Ek Y-MF2’de ise Türkiye...

Google Haberlere Abone ol
LYS şampiyonu altınla ödüllendirildi

Bursa Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, LYS Türkiye şampiyonu Merve Alan’ı altınla ödüllendirdi.

Mustafakemalpaşa İbrahim Önal Fen Lisesi idareci ve öğretmenleri, LYS sınavları Ek Y-MF1’de Türkiye birincisi, Ek Y-MF2’de ise Türkiye üçüncüsü olma başarısı gösteren Merve Alan ile birlikte Veli Sarıkaya’yı ziyaret etti. Merve Alan’ı kutlayan Veli Sarıkaya, başarılı öğrenciyi altın, Bursa tarihini anlatan kitap ve kalemle ödüllendirdi.

Merve’nin LYS sınavlarında Bursa’yı en iyi şekilde temsil ettiğini ifade eden Sarıkaya, “Bahçedeki bir bitkiyi üzerinde açan çiçekleriyle fark ederiz. Ancak o çiçek, kendi kendisine açmaz. Bitkiler, köklerinden büyür ve dallarının üzerinde çiçek açar. Okullarımızda açan bu çiçeklerimizin de kökleri öğretmenlerimizdir. Başta başarılı öğrencimiz Merve Alan olmak üzere okulun tüm idareci ve öğretmenlerini kutluyor, böyle bir evlat yetiştirdikleri için de ailesine teşekkür ediyorum.” dedi.

Öğretmenliğin sadece ders işleyen bir meslek grubu olmadığını vurgulayan Sarıkaya, “Öğretmenlik, öğrencilerin yeri geldiğinde ailesi olan, ders dışında her türlü aktivitede öğrencinin yanında olan, öğrencilerin dertlerini paylaşan, kısacası fedakârlık gerektiren kutsal bir meslektir.” diye konuştu.

Merve Alan ise tıp eğitimi almak istediğini, okul tercihi yapmakta zorlandığını söyledi.

CİHAN

Yorumlar