LYS şampiyonları Samanyolu iftarında buluştu

Samanyolu Anadolu ve Fen Lisesi, Lisans Yerleştirme Sınavı’nda (LYS) dereceye giren öğrencilerin aileleriyle iftar yemeğinde bir araya geldi. Türkiye’nin dört bir tarafından Ankara’ya gelerek çocuklarının derece yaptığı okulda iftarda...

Google Haberlere Abone ol
LYS şampiyonları Samanyolu iftarında buluştu

Samanyolu Anadolu ve Fen Lisesi, Lisans Yerleştirme Sınavı’nda (LYS) dereceye giren öğrencilerin aileleriyle iftar yemeğinde bir araya geldi.

Türkiye’nin dört bir tarafından Ankara’ya gelerek çocuklarının derece yaptığı okulda iftarda buluşan aileler mutluluklarını paylaştı. İftara; Samanyolu Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hakan Yılmaz, Samanyolu yönetim kurulu üyeleri, okul idari kadrosu, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Yaklaşık bir ay önce yapılan LYS maratonunda dereceye girerek başarı elde eden öğrenciler kadar aileleri de başarının en büyük sahiplerindendi. Samanyolu Eğitim Kurumları, bu yıl LYS’de Türkiye 1.'si çıkararak büyük başarıya imza attı. İlk 50’de 14 öğrenci, 102 derece yakalayan Samanyolu, her branşta olduğu gibi sınav alanında da başarısını tescilledi.

İftar programında, LYS’de ilk 100’e girerek büyük başarı elde eden öğrencilere okul tarafından tablet bilgisayar hediye edildi. Türkiye 1.'si olan Ömer Furkan Parmak’a, Genel Müdür Hakan Yılmaz tarafından ayrıca cep telefonu da hediye edildi. Ömer Furkan Parmak, duygularını şöyle ifade etti: “Bu başarıyı elde etmemde bana yardımcı olan öğretmenlerime ve aileme teşekkür ederim. Başarılı olmamdaki en büyük faktör okulumuzun uygulamış olduğu YGS ve LYS programına uygun formatta çalışmamdır. Benden sonraki arkadaşlarıma tavsiyem okulun programına harfiyyen uymaları olacaktır. Böyle bir iftar organizasyonuyla bizi, ailelerimizi ve öğretmenlerimizi bir araya getiren okuluma teşekkür ederim.” dedi.

Samanyolu Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hakan Yılmaz da uzun ve yorucu sınav maratonunda göstermiş oldukları sabır, gayret ve azimli çalışmalarından dolayı öğrencilere, ailelerine ve öğretmenlerine teşekkür ederek, başarılarının üniversite hayatlarında da devam etmesini diledi. Genel Müdür Yılmaz, “Samanyolu Eğitim Kurumları'nda olimpiyat, üniversite ve liseye hazırlık sınavlarında başarı bir gelenek haline gelmiştir.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar