LYS maratonu sona erdi

Üniversite adaylarının girdiği Lisans Yerleştirme Sınavları, son oturumu olan Edebiyat-Coğrafya Sınavı (LYS-3) ile sona erdi.Türkiye'de 81 il merkeziyle Lefkoşa'da saat 10.00'da başlayan sınava, 751 bin 454 aday katıldı. Tek oturumda uygulanan...

Google Haberlere Abone ol
LYS maratonu sona erdi

Üniversite adaylarının girdiği Lisans Yerleştirme Sınavları, son oturumu olan Edebiyat-Coğrafya Sınavı (LYS-3) ile sona erdi.

Türkiye'de 81 il merkeziyle Lefkoşa'da saat 10.00'da başlayan sınava, 751 bin 454 aday katıldı. Tek oturumda uygulanan sınav 120 dakika sürdü. LYS-3'te, Türk dili ve edebiyatı testi ile Coğrafya-1 testi yer aldı. Adaylara, Türk dili ve edebiyatı testinde 56 soru, Coğrafya-1 testinde ise 24 soru yöneltildi.

Sabah saatlerinde İstanbul Üniversitesi’ne gelen adaylar, kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş yaptı. Sınavların yapıldığı binalara girişte adayların ve sınav görevlilerinin üstleri, polisler tarafından arandı.

Adaylar sınavda ter dökerken kendilerini yalnız bırakmayan başta anne ve babalar olmak üzere yakınları, okul bahçelerinde bekleyerek evlatlarına destek oldu. 2 saat süren sınavın ardından dışarı çıkan öğrencilerin bazıları sınavın zor olduğundan yakınırken, bazıları ise geçen yıla göre kolay olduğunu söyledi.

CİHAN

Yorumlar