Lütfi Elvan: 'Milletimiz neyi söylemişse yaptık'

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız idam konusundaki düşüncelerini aktardı. Biz bugüne kadar milletimiz neyi söylemişse yaptık." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Lütfi Elvan: 'Milletimiz neyi söylemişse yaptık'

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından, yurdun dört bir tarafındaki demokrasi nöbeti,
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde on binlerce vatandaşın katılımıyla devam ediyor. Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki "demokrasi nöbeti"ne katılarak, halkı selamladı.

Burada konuşan Elvan, 15 Temmuz'dan itibaren meydanlarda nöbet tutan vatandaşın, demokrasiye, milli iradeye, vatana, millete, devlete ve ayyıldızlı Türk Bayrağına sahip çıktıklarını söyledi.

Türk Milleti'nin dünyaya demokrasi dersi verdiğini belirten Elvan, "Sizler, tank, tüfek, top, uçak helikopter demediniz, silah demediniz, sizlere saldıranlara dimdik ayakta durarak cevap verdiniz. 237 şehidimiz, darbeci FETÖ'ye yönelik göğüslerini siper ederek, 'Vatan için ölmeye hazırız' dediler. Kurtuluş Savaşı'ndaki şehitlerimizin yeri neresi ise o şehitlerimizin yeri de orasıdır." dedi.

"Devlet millet el ele, bu mücadeleyi sürdürdük"

15 Temmuz akşamı, Kurtuluş Savaşı ruhunun yaşandığını dile getiren Elvan, şöyle devam etti:
"Hangi siyasi partiden olursa olsun, milletimiz, insanlarımız meydanlara akın etti. Tüm siyasi partilerimiz darbeyi lanetledi, kınadı. Sadece siyasi partilerimiz değil. Sivil Toplum Kuruluşlarımız ile basın mensuplarımız da darbeyi kınadılar ve darbeye karşı direndiler. Devlet millet el ele, bu mücadeleyi sürdürdük."

"Tarih, bu direnişi, bu mücadeleyi altın harflerle yazacak" diyen Elvan, olağanüstü hali, temel hak ve özgürlüklerin kısıtlanması için değil, FETÖ'nün "kökünü kazımak için" ilan ettiklerini vurguladı.
15 Temmuz'un ardından, çok sayıda darbecinin ihraç edildiğini anımsatan Elvan, vatandaşların "İdam isteriz" sloganı atması üzerine, "Hiç merak etmeyin, idam konusunu da değerlendireceğiz. Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız idam konusundaki düşüncelerini aktardı. Biz bugüne kadar milletimiz neyi söylemişse yaptık." diye konuştu.

"İnlerinden tek tek çıkarıyoruz"

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da Türk Milleti'nin, darbeye darbe yapan bir millet olarak tarihe geçtiğini söyledi.

Darbecilerden, millete yaşattıkları için hesap soracaklarını belirten Çavuşoğlu, "Türkiye'dekileri inlerinden tek tek çıkarıyoruz. Bazıları kaçtı, saklanıyorlar. Bazıları da yurt dışına kaçtı, onların da izini sürüyoruz. Onları da getireceğiz. Yunanistan'a kaçanları da Bulgaristan'a kaçanları da getireceğiz, Amerika'dan da terörist başı FETO'yu istedik. Eğer hukuk varsa eğer dostluk varsa eğer uluslararası anlaşmalar varsa Amerika, bu terörist başını Türkiye'ye vermelidir, vermesini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, Türkiye'ye patronluk taslamaya çalışan ülkelere de hadlerini bildirdiklerinin altını çizerek, şöyle devam etti:

"Bize demokrasi dersi vermeye çalışanların nasıl fesatlık içine girdiklerini görüyoruz. Dünyanın her yerinde mazlumlar, akrabalarımız soydaşlarımız, 16 gündür meydanlardaydı, bizimle beraberdi. Almanya’da vatandaşlarımız bugün yine Cumhurbaşkanına, kendi seçtiği iktidara, anavatanına, Türkiye’ye güçlü bir destek vermek istedi. Sayın Cumhurbaşkanımız da buradan oradaki kardeşlerimize hitap etti. Ne oldu? Anayasa mahkemesi aldığı kararla bunu yasakladı. Şimdi bu demokrasi mi? Bu özgürlükle hukukun üstünlüğüyle bağdaşır mı?"

Almanya'dan, Türkiye'ye iadesini istedikleri çok sayıda terörist olduğunu, şu anda bunlarla ilgili 4 bin 500 dava bulunduğunu ileten Çavuşoğlu, "Sen bu davaların hangisini sonuçlandırdın da Recep Tayyip Erdoğan’ın Köln meydanında, halkıyla milletiyle buluşmasını engelleyecek kararı bir günde aldın?" diye konuştu.

Çavuşoğlu, Avusturya’da bir havalimanında dijital ekranda verilen Türkiye ve Erdoğan karşıtı yazıya ilişkin ise "Senin şirketlerin Türkiye'de para kazanmak için sıraya giriyor. Türkiye ekonomisini senin gönderdiğin turistlere bağlı mı zannediyorsun?" değerlendirmesinde bulundu.
Dünyadaki bazı ülkelerin darbe girişiminin önlenmesinden sonra Türkiye'nin ekonomisine zarar vermeyi hedeflediklerine işaret eden Çavuşoğlu, "Bizim ekmeğimizi, suyumuzu siz mi veriyorsunuz? Bu millet çalışkandır. Allah’a şükür imkanlarımız, kaynaklarımız var. 15 sene önce de bu imkanlar vardı ama biz Türkiye’nin yer altı, yer üstü tüm kaynaklarını harekete geçirerek Türkiye’yi ayağa kaldırdık. Artık Türkiye IMF’ye borçlu, başkasının kapısında para dilenen bir ülke değil. Türkiye insani yardımlarda, kalkınma yardımlarında dünyanın en önünde geliyor." ifadelerini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de 7 Ağustos'ta İstanbul Yenikapı'da gerçekleştirilecek mitinge katılmak isteyen Ankaralıları ücretsiz otobüslerle götüreceklerini bildirdi.

Yorumlar