Lüks rezidansta rehine operasyonu

İstanbul’da yabancı uyruklu iki kişinin kaçırılması üzerine polisin başlattığı rehine operasyonunda kaçırılan iki kişi kurtarıldı.

Google Haberlere Abone ol
Lüks rezidansta rehine operasyonu

İstanbul’da yabancı uyruklu iki kişinin kaçırılması üzerine polisin başlattığı rehine operasyonunda kaçırılan iki kişi kurtarıldı. İstenen fidyenin bir kısmını ödeyen mağdur kişiler, yakınlarının serbest bırakılmaması üzerine polise gidince 4 Azerbaycan uyruklu şüpheli yakalandı. Rezidans tipi daireye operasyon yapan polis kaçırılan kadını kurtarmayı başardı.

Mart ayı başında Bayrampaşa ilçesinde kaçırılan iki kişinin ardından yaşanan gelişmeler polisi harekete geçirdi. İran uyruklu A.B. ile Türkmenistan uyruklu kız arkadaşı S.İ.’nin yakınlarına ulaşan fidyeciler serbest bırakılmaları karşılığında iki kişi için 10 bin dolar istedi. Büyük panik yaşayan aile yakınları paranın bir kısmını tedarik ederek yakınlarının serbest bırakılmasını bekledi. Ancak beklenen olmadı. Bunun üzerine mağdur yakınları polise başvurdu.

Bu noktadan sonra harekete geçen polis mağdur kişiler ve şüphelilere yönelik çalışma başlattı. Kısa bir süre sonra kaçırılan kişilerden İran uyruklu A.B. Avcılar’da serbest bırakıldı. Ancak diğer mağdur S.İ.’den henüz bir haber yoktu.

Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü soruşturma kapsamında şüphelilerin Esenyurt’ta bir evde kaldıklarının belirlenmesi üzerine harekete geçen polis rezidans tipi lüks eve baskın yaptı. 3 Mart 2014 günü yapılan operasyonda Türkmenistan uyruklu S.İ. kurtarıldı. Fidye konusuyla ilgili Azerbaycan uyruklu M.A., E.B., T.M., Z.H. isimli kişiler gözaltına alındı.

Mahkemeye sevk edilen şüpheli 4 kişiden M.A. serbest bırakılırken diğer 3 şüpheli tutuklandı.


CİHAN

Yorumlar