Lüks makam aracı alan Düzce Belediye Başkanı'nın istifası istendi

Düzce Belediyesi Başkanı Mehmet Keleş’in 650 bin liralık lüks makam aracı, belediye önünde el arabasıyla protesto edildi. CHP tarafından düzenlenen gösteride, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı İrfan İnanç Yıldız, "Çalışan işçilerin...

Google Haberlere Abone ol
Lüks makam aracı alan Düzce Belediye Başkanı'nın istifası istendi

Düzce Belediyesi Başkanı Mehmet Keleş’in 650 bin liralık lüks makam aracı, belediye önünde el arabasıyla protesto edildi. CHP tarafından düzenlenen gösteride, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı İrfan İnanç Yıldız, "Çalışan işçilerin emekleri ödenmeden, daha borçları yatırılmadan, onların alın terlerinin gereği yerine getirilmeden başkanın kendisine tahsis etmiş olduğu 650 bin TL'lik makam aracı Düzce'nin değil, belediyenin başkanının ayıbıdır ve haddini bildirmekte Düzce kamuoyuna ve Düzce halkına düşmektedir. Eğer birazcık utanma payı varsa basının önüne çıkar ve açıklama yapar, konunun üzerine örtmeye çalışmaz. İstifasını istiyoruz." dedi.

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız ve beraberindekiler, 650 bin TL'lik lüks makam aracı alan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'i belediye önünde el arabasıyla protesto ederek istifasını istedi.

Başkan Keleş'in lüks aracını temsilen el arabasıyla belediye önüne gelen Yıldız ve partililer burada basın açıklaması yaptı. İrfan İnanç Yıldız, 650 bin TL'lik makam aracının belediye başkanının ayıbı olduğunu söyleyerek, "Düzce Belediyesi'nin hesapları kontrol edildiğinde arkada çalışan işçilerin emekleri ödenmeden, daha borçları yatırılmadan, onların alın terlerinin gereği yerine getirilmeden başkanın kendisine tahsis etmiş olduğu makam aracı Düzce'nin değil, belediye başkanının ayıbıdır ve haddini bildirmekte Düzce kamuoyuna ve Düzce halkına düşer." dedi.

Belediye başkanının makam aracı aslında bir sembol olduğunu savunan Yıldız konuşmasını şöyle sürdürdü: "Mesele işçinin, emekçinin ve Düzce halkının cebinden çalarak, işçinin emekçinin cebinden çalarak kendilerine rant sağlaması, kendilerine rahat, konforlu hayat sağlamasıdır. Düzce'nin 30 Mart'ta vermiş olduğu demokratik karara itiraz etmiyoruz. Sandıktan çıkan iradeyi de başımızın üzerinde taşırız. Ama bir belediye başkanının da bir ile nasıl hizmet etmesi gerektiğini de çok iyi biliriz. Düzce halkını onu rahat ve konfor içinde gezmesi için seçmedi, hizmet etmesi için seçti. Burada basın açıklaması yapılırken arkamızda işçilerin çalıştığını görüyoruz. Hangisinin son dört ayda maaşı yatmış onların maaşlarından alıp kendisine makam aracı alan bir belediye başkanı var. Eğer birazcık utanma payı varsa basının önüne çıkar ve açıklama yapar, konunun üzerine örtmeye çalışmaz. İstifasını istiyoruz."

İzmir'in CHP'li Karabağlar Belediye Başkanı'nın işçilerin maaşını ödemek için makam aracını sattığını hatırlatan Yıldız, "CHP'nin öyle belediye başkanları var ki İzmir Karabağlar Belediye Başkanı göreve geldiğinde işçilerin maaşlarının aksadığını görmüştü. Hemen belediyenin makam aracını sattı ve 65 bin TL'ye kendisine küçük bir araç tahsis etti. Sattığı makam aracıyla işçilerin maaşlarını ödedi. Bizim belediye başkanlarımız böyle. Ama Düzce Belediye Başkanı da böyle." diye konuştu.

Yıldız, ayrıca AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu’nun geçmişte Belediye Başkanı Mehmet Keleş hakkındaki iddiaları da hatırlatarak,"Düzce halkının her zaman yanında olacak bu başkanın da ensesinde olacağız. Yolsuzluk ve usulsüzlüklerin takipçisi olacağız?” dedi.

CİHAN

Yorumlar