Lübnan'da uyuşturucu operasyonu

Bekaa Vadisi bölgesinde düzenlenen 3 operasyonda, Ürdün ve Suudi Arabistan'a gönderileceği tespit edilen yaklaşık 800 bin adet 'captagon' hapı bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Lübnan'da uyuşturucu operasyonu
Lübnan güvenlik güçlerinin Suriye sınırındaki Bekaa Vadisi'nde yüklü miktarda uyuşturucu captagon hapı ele geçirdiği bildirildi.

Lübnan resmi haber ajansı NNA'in haberine göre ülkenin doğusundaki Bekaa Vadisi bölgesinde yapılan 3 operasyonda Ürdün ve Suudi Arabistan'a gönderilmek üzere hazırlanan yaklaşık 800 bin adet captagon hapına el konuldu.

Güvenlik güçlerinin Zahle'de bir tıra yönelik gerçekleştirdiği operasyonda 12 plastik kutuya gizlenmiş 500 bin civarında captagon hapı ele geçirildiği ve olayla ilgili aralarında Lübnan uyrukluların da bulunduğu 3 şüphelinin gözaltına alındığı bilgisi paylaşıldı.

Zıgharta kentinde yine bir tıra yapılan operasyonda da Ürdün'e gönderilmek üzere hazırlanmış 50 bin captagon hapının bulunduğu ve sonrasında tır şöförünün evine yapılan operasyonda da 250 bin hapın ele geçirildiği ifade edildi.

Güvenlik güçleri hafta sonu bir tırda yaptığı aramada da 400 bin civarında captagon hapı ele geçirmişti.

Suriye savaşının getirdiği güvenlik açığının yoğun şekilde yaşandığı Lübnan'da, 375 kilometre uzunluğundaki Suriye sınırının kontrolü Lübnan ordusu ve ağırlıklı olarak Hizbullah güçleri tarafından sağlanıyor.

 

Yorumlar