Lösemili çocuğun karne sevincine ortak oldular

Kayseri’de 282 bin öğrenci karnelerini alarak, yaklaşık 3 ay sürecek yaz tatiline başladı. İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, "Evde eğitim" projesi kapsamında eğitim gören lösemili Zeynep Koşak’ın karne sevincine ortak oldu. Öğrenciye...

Google Haberlere Abone ol
Lösemili çocuğun karne sevincine ortak oldular

Kayseri’de 282 bin öğrenci karnelerini alarak, yaklaşık 3 ay sürecek yaz tatiline başladı. İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, "Evde eğitim" projesi kapsamında eğitim gören lösemili Zeynep Koşak’ın karne sevincine ortak oldu. Öğrenciye evinde ziyaret ederek karnesini veren Yılmaz, yanında getirdiği hediyeleri de küçük kıza takdim etti.

TOKİ Demokrasi Mahallesi’nde oturan 7 yaşındaki Zeynep Koşak, hastalığı nedeniyle okula gidemedi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün başlattığı proje “Evde Eğitim” sayesinde okula başlayan Zeynep Koşak, sınıfını başarıyla geçti. Zeynep Koşak, okul yerinde evinde karnesini aldı. Zeynep’in karnesini İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz ile öğretmenin Mehtap Keklik verdi. Öğretmeni Mehtap Keklik, Zeynep’in hastalığı nedeniyle 1 ay ara verdiğini belirtti. Öğrencisinin çok azimli olduğunu ifade eden Keklik, “Bir ay aradan sonra eğitime kaldığımız yerden devam ettik. Zeki ve başarılı öğrenci. Bizim emeğimizin karşılığını fazlasıyla verdi. Sorumluluk sahibi bir çocuk. Çok düzenli ve titiz” dedi, 7 yaşındaki Zenyep, ne olacağına dair henüz karar vermediğini belirtti.

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, Kayseri’de 66 öğrencinin evde eğitim gördüğünü söyledi. Yılmaz, "Hayatımızın içinde bunlar da var. Bunlarında bilinmesi ve onlarla ilgili tedbirlerin alınması önem arz ediyor. Veli ziyareti projemiz var. “Yarın Sizdeyiz” projesinin verilerine baktığımız zaman bu yılki eğitim ve öğretim sezonunda 46 bin velimiz öğretmenlerimiz tarafımızdan ziyaret edilmiş. Bu ciddi anlamda veri olarak görüyorum. Eğitim sadece öğrenci ile öğretmenin arasında okul ile gerçekleşen süreç değil. Eğitim okulda, şehirde, çevrede gerçekleşen kombine süreç. Biz bu bağları ne kadar güç kılar ise eğitiminde o kadar güçlü olacağına inanıyoruz. Ziyaretlerin eğitime katkı olduğunu istatistik verilerle bunu fark ettik. Bu şekilde evlerde eğitim veren ayrı bir fedakârlık ve gönül bağı ile bu işi gerçekleştiren öğretmenlere teşekkür ediyorum." dedi.

Yılmaz, daha sonra Zeynep Koşak’a yanında getirdiği hediyeleri de verdi.

CİHAN

Yorumlar