Lösemi hastası Yağız için iyi haber geldi

Adana'da 6 ay önce aşırı ateş ve halsizlik şüphesi ile hastaneye götürülünce lösemi teşhisi konulan 4 yaşındaki Yağız Yıldız'a uygun ilik bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Lösemi hastası Yağız için iyi haber geldi

Adana'da 6 ay önce aşırı ateş ve halsizlik şüphesi ile hastaneye götürülünce lösemi teşhisi konulan 4 yaşındaki Yağız Yıldız'a uygun ilik bulundu. Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'un müjdeli haberi vermesi, baba Sait Yıldız'ı sevinç gözyaşlarına boğdu.

Adanalı Yağız Yıldız, 15 Haziran 2013 tarihinde yüksek ateş şikayetiyle babası Sait Yıldız (36) tarafından hastaneye götürüldü. Küçük Yıldız, tetkikler yapıldıktan sonra, kan kanseri (lösemi) olduğu ortaya çıktı. Bu haberle yıkılan baba, o saatten sonra oğlunun tedavisi için mücadeleye başladı. Ancak Yağız, hastalandıktan sonra yemek yemeyip ilaçlarını içmeyince, Arka Sokaklar dizisindeki polisleri çok seven Yağız'ın, polislerin elinden yemek yiyeceğini düşündü. Bu düşüncesini valilik ile paylaşınca valilik hemen Yağız'a polis gönderdi. Yağız'ın yemek problemi de böylece çözülmüş oldu. Ardından Yağız'ı Arka Sokaklar dizisinin Hüsnü, Murat ve Mesut komiseri ziyaret etti. Babasına göre Yağız hayatındaki iki hayalinden birini gerçekleştirmişti. Diğeri ise ilik bulunarak kanseri yenmesiydi.

Baba Yıldız'a bu müjdeyi de Adana Valisi Hüseyin Avni Coş verdi. Coş, Yağız'ın babasının ve doktorunun da katılımıyla bir toplantı yaptı. Yağız'ın sağlığıyla ilgili toplumsal duyarlılık oluşması için katkıda bulunan herkese teşekkür eden Coş, Yıldız'ın şifaya kavuşması için Acıbadem Hastanesi, sağlık müdürlüğü, il emniyet müdürlüğü, toplum destekli polisler ve üniversitenin desteği olduğunu belirtti.

Vali Coş, "Yağız ile ilgili neler yapılabilir masaya yatırılmış. Her türlü çaba sarf edilmiştir. Sevindirici sonuçlarımız var. Hastanemizin yetkili uzmanı doktorumuzdan alınan bilgiye göre güzel sonuçlar ortaya çıkmış. Kök hücre nakli planlanmıştı, hastaya ihtiyaç duyulan akraba dışı donör taraması vasıtasıyla gerekli çalışmalar yapılmış. Yapılan ilk tarama sonucuna göre hastayla uyumlu olabilecek kordon kanı olduğu belirlenmiş, sonuçların hastaya uygunluğu konusunda ilk veriler olumlu olarak sonuçlanmıştır. Yaklaşık 1 ay içinde hastanın tedavi yönünde çalışmalar devam etmektedir. Ayrıca aynı zamanda hastaya idame tedavisi uygulaması da devam etmektedir. Hastanın genel durumu iyi, hastalıkla iyileşme sürecinde olduğu öğrenilmiştir. Kordan kanından kök hücre nakli çalışmaları da sürdürülmektedir. Acil doku tipi belirlenmesi için kana şu aşamada ihtiyaç yoktur. Bugüne kadar bu saate kadar konuyla ilgili olarak seferber olan bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Temennimiz duayla değerli evladımızın, Yağız Yıldız'ın bir an öce sağlığına kavuşmasıdır." dedi.

Bu müjdeli haberi duyan baba Sait Yıldız ise sevinç gözyaşlarını tutamayarak, "Bu müjdeli haberi şimdi sizin huzurunuzda alıyorum. Siz, sayın emniyet müdürümüz, diğer polisler sayesinde böyle bir girişim yapıldı. Allah razı olsun. Yağız zaten bu polislerimizin eve gelmesi sayesinde ayakta duruyor. Ben şu anda sevinçten ağlıyorum, hepinize teşekkür ediyorum. İnşallah Yağız sizin sayenizde hayat bulacak. Ben Yağız'sız yaşayamam." diye konuştu.

Çocuk Hematolojisi ve Onkolojisi Uzmanı Prof. Dr. Ali Bülent Antmen ise Yağız'ın sağlık durumu hakkında bilgi vererek, Yağız'ın sağlık durumunun iyi olduğunu bir ay içinde nakil işlemi yapılacağını bildirdi. Antmen, Yağız'ın çok şanslı bir hasta olduğunu ifade ederek, Yağız gibi lösemi hastası olan ancak vericisi olmayan çok çocuk hasta olduğunu bildirdi.
CİHAN

Yorumlar