Lösemi hastası Aleynanur, yardım eli uzanmasını bekliyor

Kayseri’de 3 ay önce lösemi hastası olduğu belirlenen 8 yaşındaki Aleynanur Solak, ailesinin yaşadığı maddi sıkıntılardan dolayı yardım bekliyor.

Google Haberlere Abone ol
Lösemi hastası Aleynanur, yardım eli uzanmasını bekliyor

Kayseri’de 3 ay önce lösemi hastası olduğu belirlenen 8 yaşındaki Aleynanur Solak, ailesinin yaşadığı maddi sıkıntılardan dolayı yardım bekliyor.

Solak ailesinin üç çocuklarının en büyüğü olan 8 yaşındaki Aleynanur, eylül ayında rahatsızlanarak hastaneye götürüldü. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde bazı tahliller yapılan Alenanur’un lösemi olduğu belirlendi ve kemoterapi tedavisine başlandı. Tedavisi süren Aleynanur’un 3 aydır işsiz olan inşaat işçisi babası Erdem Solak, hastalık sonrasında zorlanmaya başladı. Hastanede tedavi sürecinde izinli olarak birkaç günlüğüne eve gönderilen Aleynanur, doktorların sobalı değil kaloriferli evde hijyene dikkat edilerek kendisine ait odada kalması gerektiğini söylediler. Tedavi hizmetleri ve Aleynanur’un bulunacağı ortamın sağlıklı olması yönündeki tavsiye ise ailenin masraflarını iyice artırdı.

Baba Erdem Solak, çocuğunun tedavi hizmetlerini almasını sağlamak için çalışacağı bir iş bile bulamadığını hatırlatarak, kendisine indirimli otobüs bileti verilmesi, valilik aracılığıyla yardımda bulunulması gibi girişimlerinin de sonuçsuz kaldığını aktardı. Kızının açtığı Twitter hesabından yardım talebinde bulunulduğunu ve buna mecbur kaldığını anlatan baba Erdem Solak, “Bir yandan kızımın tedavi hizmetlerini almasını sağlamak, bir yandan da çalışabileceğim iş bulma konusunda zorlandım. Daha önce inşaatta çalışıyordum. Mevsim nedeniyle ve kızımın tedavi hizmetlerinden dolayı iş bulamıyorum. Bana sağlanabilecek bir iş imkanı bile bizleri çok rahatlatır. Yardım eli uzatılmasını bekliyoruz.” diye konuştu.

Akrabalarının kendisine yardımda bulunduğunu anlatan Solak, onların da durumlarını bildiğini ve bir yere kadar yardım edebileceklerini dile getirerek, “Hastalıkla ilgili tedavi süreci devam ediyor ve ne zamana kadar sürecek belli değil. Hastalığın tedavisiyle ilgili ne olabileceği konusunda da net bir bilgi verilemiyor. O nedenle her geçen gün, her ne kadar Aleynanur’un tedavi ile ilgili masrafları karşılanıyor olsa da ailece ona sağlayacağımız imkanlar ve ailemim geçimi noktasında sorunlarımız artıyor. Tek isteğimiz kızımızın sağlığına kavuşması. Allah’tan bunu istiyoruz.” dedi. CİHAN

Yorumlar