Lokomotif hemzemin geçitten geçen minibüse çarptı

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı tarafından yayınlanan mobese görüntülerinde, lokomotif hemzemin geçitten geçmek isteyen minibüse çarptı. Lokomotifin hızının yüksek olması ve geçitte herhangi bir koruyucu önlemin...

Google Haberlere Abone ol
Lokomotif hemzemin geçitten geçen minibüse çarptı

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı tarafından yayınlanan mobese görüntülerinde, lokomotif hemzemin geçitten geçmek isteyen minibüse çarptı. Lokomotifin hızının yüksek olması ve geçitte herhangi bir koruyucu önlemin olmaması sonucu meydana gelen kazada minibüs lokomotif ile birlikte sürüklendi.

Uşak Çiğerdede Kavşağı’nda meydana gelen kazada, akşam saatlerinde hemzeminden geçmek isteyen minibüs uyarı ışıklarına aldırmadı. Bu sırada hızla gelen lokomotif de hemzemin geçitten çekmek istedi. Minibüs şoförünün lokomotifi fark edememesi üzerine hızla gelen lokomotif minibüse çarptı. Kaza sonrasında minibüs bir süre lokomotifin altında sürüklendi. Hızı kesilmeyen lokomotif yoluna devam etti. Minibüs sürücüsü ise kazada ağır yaralandı. Öte yandan, hemzemin geçitte hiçbir güvenlik önleminin olmaması dikkat çekti. Özellikle trenlerin geçtiği sırada otomatik olarak kapanan bariyerlerin olmaması kazalara davetiye çıkarttı.

Mobese görüntülerinde ayrıca, sürücülerin kavşaklarda yaptıkları kural ihlalleri kazalara davetiye çıkardı. Mobese tarafından kaydedilen görüntülerde birçok kazada, sürücülerin hatasının olduğu gözlendi. Kavşaklara aşırı hızla giren sürücüler, karşı yönden gelen araçları geç fark etmesi üzerine kazalar meydana geldi. Birçok olay araç içerisinde bulunanların yaralanması ve ölmesi ile sonuçlandı.

Meydana gelen trafik kazalarında motosiklet sürücülerinin de trafik kurallarına uymaması dikkat çekti. Kavşaklarda öncelik hakkını ihlal eden motosiklet sürücüleri kazalara neden oldu. Özellikle sürücülerin motosiklet üzerinde herhangi bir koruyucu tedbir almadığı gözlendi.

CİHAN

Yorumlar