Lokantacılar odası başkanı, 'Yiğit Bulut' iddiasından geri adım attı

Sivas'ta, Ramazan ayında tarihi Kent Meydanı'ndaki Selçuklu eserleri arasında 'Ramazan Sokağı' kurulmak istenmesine sert tepki gösteren ve bu organizasyonu yapan kişilerin Başbakan'ın danışmanı Yiğit Bulut’un akrabası olduğunu iddia eden...

Google Haberlere Abone ol
Lokantacılar odası başkanı, 'Yiğit Bulut' iddiasından geri adım attı

Sivas'ta, Ramazan ayında tarihi Kent Meydanı'ndaki Selçuklu eserleri arasında 'Ramazan Sokağı' kurulmak istenmesine sert tepki gösteren ve bu organizasyonu yapan kişilerin Başbakan'ın danışmanı Yiğit Bulut’un akrabası olduğunu iddia eden Sivas Lokantacılar Odası Başkanı Nazmi Yiğit, bu açıklamalarından geri adım attı.

Belediye Başkanı Sami Aydın ve organizasyon şirketinin yetkilileri ile görüşen Lokantacılar Odası Başkanı Nazım Yiğit, bugün basın toplantısı düzenledi. Yaptığı görüşmelerde kendisine stantlarda unutulmuş yöresel yemeklerin tanıtılacağının belirtildiği dile getiren başkan Yiğit, “Sivas haricinde hiçbir şekilde dışarıdan esnaf gelmeyeceğini ve Sivas halkına açık bir yer olduğunu söylediler. Biz bu hatamızı düzeltmek açısından basınımızla paylaşmak istedik. Tabi ki, Ramazan’ın Sivas’ta güzel geçmesini istiyoruz. Yetkili firmalarımız güzel bir emek vermişler. İftardan sonra daha çok yoğunluğun olacağını belirttiler.” şeklinde konuştu.

Yanlış anlamadan kaynaklanan ve duyuma dayalı olarak Ramazan Sokağı organizasyonunu yapan şirketin Yiğit Bulut ile akraba olduğunu iddia ettiğini hatırlatan Nazım Yiğit, şöyle devam etti: “Yanlış anlamadan biri de Yiğit Bulut’un bu işin içinde olduğu ile ilgili bir duyumu paylaşmıştık. Biz kendisinden özür diliyoruz. Biz yapılan iyi şeylerin arkasındayız ama yapılan kötü şeyleri de eleştirmek zorundayız. Dışarıdan duyum almamız nedeniyle kaynaklandı. Biz firmadan ve belediye başkanından özür diliyoruz. Sivas’a 'hayırlı uğurlu' olmasını temenni ediyoruz. Güzel bir organizasyon yaptıklarına inanıyorum. Başarı elde edilirse Sivas’ı tanıtımı açısından iyi olacağını düşünüyoruz.”

“YİĞİT BULUT İLE ALAKAMIZ YOK”

Organizasyon şirketinden Barış Fatih Yılmaz da, Yiğit Bulut ile alakalarının bulunmadığını belirterek, iddiayı gerçek dışı bulduğunu söyledi.

Yılmaz, Sivas Kent Meydanı'nda Osmanlı ve Selçuklu eserlerini açık hava müzesi halinde tanıtmayı amaçladıklarını kaydederek, organizasyonun tamamıyla Sivas’ı Türkiye ve dünyaya tanıtmayı hedeflediğini ifade etti.

CİHAN

Yorumlar