Loğoğlu, Suriye uçağının düşürülmesini değerlendirdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından düşürülen Suriye uçağı ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Loğoğlu, Suriye uçağının düşürülmesini değerlendirdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından düşürülen Suriye uçağı ile ilgili değerlendirmede bulundu. Loğolu, "Başbakan Erdoğan sadece içerde oynadığı bir takım siyasi olayların rüşvet, yolsuzluğun üstünü örtmek için yaptığı girişimlerde bütün Türkiye ile oynamak haddini, cüretini kendinde gören bir insan haline geldi. Bir uçak hava ihlali nedeniyle düşürülmüş. Sanki çok büyük bir zafer kazanılmış gibi bunun takdir edilmesini yanlış buluyorum. Türk kamuoyunun içerdeki sorunlarını dışa çevirmek için her türlü bahaneyi kullanmaya şiddetle karşı çıkıyoruz.” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Sarıgül ve CHP’nin yurtdışı temsilcileri ile yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulunmak üzere Hilton Otel’de basın toplantısı düzenledi.

Faruk Loğoğlu, toplantı sonrası Suriye’ye ait bir savaş uçağının Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından düşürülmesini değerlendirdi. Loğoğlu, Türkiye’nin içinde bulunduğu seçim ortamında, böyle bir olayın yaşanmasının şüphesine dikkat çekti. Loğoğlu, "Buna benzer ve yakın olaylar daha öncede olmuştu. Ama bugüne kadar bir Suriye uçağının sınırlarımızda düşürüldüğünü duymadım. Bu oluyor ve arkasından Sayın Başbakan bir meydan mitinginde sanki Türkiye büyük bir savaş kazanmış gibi Türk Silahlı Kuvvetleri’ni tebrik ediyor. Türk Silahlı Kuvvetleri sadece görevini yapmıştır. Bu da yetmiyor arkasından Cumhurbaşkanı Türk Silahlı Kuvvetleri'ni tebrik ediyor. Yaşananlar böyle olunca Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yapmış olduğu her şeyi kuşkuyla karşılamak durumundayız. Bize öyle geliyor ki bu Başbakan sadece içerde oynadığı bir takım siyasi olayların rüşvet, yolsuzluğun üstünü örtmek için yaptığı girişimlerde bütün Türkiye ile oynamak haddini cüretini kendinde gören bir insan haline geldi. Kimsenin Türkiye ile oynama hakkı yoktur. Bir uçak hava ihlali nedeniyle düşürülmüş. Sanki çok büyük bir zafer kazanılmış gibi bunun takdir edilmesini ben yanlış buluyorum. Biz CHP olarak komşumuzla savaş istemiyoruz. Bölgede barış olsun istiyoruz. Türk kamuoyunun içerdeki sorunlarını dışa çevirmek için her türlü bahaneyi kullanmaya şiddetle karşı çıkıyoruz." ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar