Liseyi açıktan bitirdi, dershane sayesinde şimdi üniversiteli olacak

Bitlis’in Ahlat ilçesinde gayretiyle açık öğretim lisesinde okuyarak liseden mezun olan Fecri Arslan, dershane sayesinde hazırlandığı üniversite sınavında da büyük başarı göstererek şimdilerde üniversiteli olmak için gün sayıyor. Zor...

Google Haberlere Abone ol
Liseyi açıktan bitirdi, dershane sayesinde şimdi üniversiteli olacak

Bitlis’in Ahlat ilçesinde gayretiyle açık öğretim lisesinde okuyarak liseden mezun olan Fecri Arslan, dershane sayesinde hazırlandığı üniversite sınavında da büyük başarı göstererek şimdilerde üniversiteli olmak için gün sayıyor.

Zor şartlarda okuyarak açık liseden mezun olan ve üniversite hayalini de gerçekleştirmek için Ahlat Fem Dershanesi'ne kayıt yaptıran Fecri Arslan, bir yıl boyunca hocalarının desteği ve takviyesiyle hazırlandığı Lisans Yerleştirme Sınavı'nda hem Türkiye sıralamasında hem de ilçe sıralamasında derece yaptı. Açıklanan son LYS sonrası Ahlat Fem öğrencisi olarak ilçede adını şampiyonlar arasına yazdırmayı başaran Arslan, Türkiye sıralamasında ise TS-1 den Türkiye 3 bin 822'ncisi, TS-2 den ise Türkiye 4 bin 575'incisi oldu.

Başarısını düzenli çalışma ve dershanesine borçlu olduğunu belirten Fecri Arslan, bu başarısının Ahlat Fem Dershanesi'ndeki öğretmenlerinin takibi ve ilgisi ile olduğunu söyledi. Bazı nedenlerden dolayı örgün olarak okula devam edemediğini ancak okuma azminin her zaman devam ettiğini bu nedenle de liseyi açıktan bitirdiği daha sonrasında ise hep hayallerinin süsleyen üniversite hayalini gerçekleştirmek için Ahlat Fem Dershanesi'ne kayıt olduğunu aktaran Arslan, dershane sayesinde üniversite hayaline kavuşmak için gün saydığını belitti.

Bütün altyapısını dershaneden aldığını ve sıfırdan bu başarısını elde etiğini kaydeden Arslan, "Bu başarımı dershanedeki öğretmenlerine borçluyum. Ayrıca yıl içerisinde devamsızlık yapmadan derslerde not tutarak düzenli ders çalışıp öğretmenlerimle sürekli irtibatlı olarak başarılacağını gördüm. Azmettim ve oldu. Kuşkusuz başarımda dershanemin katkısı çok büyük. Ben buradan akranlarıma da seslenmek istiyorum; “Eğer üniversite hayalini gerçekleştirmek istiyorsanız mutlaka yılmadan hayallerinizin peşinde gidin. Eğer istek, azim ve birde profesyonel destek varsa başarı kaçınılmaz olacaktır. Ben bu başarımda katkısı olan dershane öğretmenlerime çok çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Ahlat Fem Dershanesi Müdürü Mehmet Dağdevren ise Fecri Arslan örneği dershanelerin halen ne denli bir ihtiyaç olduğunu bir kez daha ortaya koyduğuna işaret etti. Dershane olarak tercih döneminde de öğrencilerine doğru tercih için yardımcı olacaklarını vurgulayan Dağdevren, "Öğrencimiz Fecri Arslan açık lise mezunu olduğu halde örgün öğretimde eğitim gören öğrencilerin çoğundan daha başarılı olmuştur. Bütün öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. İnşallah bu öğrencimizin üniversite hayalini gerçekleştirmek için tercih döneminde de en iyi ve en doğru tercihleri yapması için kendisine yardımcı olacağız." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar