Liseli kızlar TEMA Gönüllüsü oldu

Muş Kız Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilim Fen ve Teknoloji Bölümü'nde eğitim gören kız öğrenciler, TEMA Vakfı gönüllüsü olduTürkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Muş İl Temsilciliği,...

Google Haberlere Abone ol
Liseli kızlar TEMA Gönüllüsü oldu

Muş Kız Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilim Fen ve Teknoloji Bölümü'nde eğitim gören kız öğrenciler, TEMA Vakfı gönüllüsü oldu

Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Muş İl Temsilciliği, çevreye ve doğaya ciddi anlamda tehdit eden unsurlar için okullarda ‘TEMA Gönüllüsü’ projesi başlattı. İlk olarak Muş Kız Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilim Fen ve Teknoloji bölümünde eğitim gören kız öğrenciler, TEMA Gönüllüsü oldu. Gönüllü olan kız öğrenciler için okulun çok amaçlı salonunda seminer düzenlendi.

“TÜM OKULLARIMIZDA BU PROJENİN UYGULANMASINI İSTİYORUZ”

Kız öğrencilere TEMA Vakfı Gönüllü Kartı'nı veren Muş İl Temsilcisi İhsan Aytemiş, unutulmaya yüz tutmuş doğal kaynakların korunması için bu projenin son derece önemli olduğunu söyledi. Kız öğrencilerinin mücadelesinin örnek olacağını ifade eden Aytemiş, şunları söyledi: “Şu anda tahribat altında olan, özellikle çevreyi, doğayı ciddi anlamda tehdit eden unsurları ortadan kaldırmak için çocuklarımızla bir mücadele içindeyiz. Bu çalışmamızı ilk etapta Kız Teknik Meslek Lisesinde başlattık. Öğrencilerimiz şu anda bir sınıf olduğu gibi TEMA gönüllüsü oldu. Bu da çok büyük bir anlam ifade ediyor. Bunların çevreye sahip çıkması, kaybolan geleceğimizin tekrar kazanılması için önemlidir. Bunların mücadelesi örnek olacaktır.”

“KIZ ÖĞRENCİLERİNİN GÖNÜLLÜ OLMASI ÇOK ÖNEMLİ”

Daha yaşanabilir bir çevre için projeye destek verdiklerini ve doğanın korunması için başlatılan projeye kendisinin de desteklediğini kaydeden Muş Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Abdulkerim Özçelik de, “Özellikle okulumuzun Bilim Fen ve Teknoloji Bölümü'nün başlatmış olduğu bu çalışma ve Tema’dan aldığı yardımla gerçekten okulumuzda önemli bir etkinlik gerçekleştirilmiş oldu. Özellikle belirttiğimiz gibi söz konusu hitap ettiğimiz kesimler düz öğrenci ise bu daha büyük bir önem arz etmekte. Çevremizin korunması, çevremizin güzelleştirilmesi, çevremizin daha yaşanılabilir bir yer haline getirilmesi, yok olmaya yüz tutmuş doğal kaynaklarımızın korunması açısından son derece önemli olup, TEMA Vakfı Başkanına teşekkür ediyoruz.” dedi.

CİHAN

Yorumlar