Liselerarası Tiyatro Şenliği’ne 9 ilden 25 okul katılacak

Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu’nun (ABT) düzenlediği 21’nci Liselerarası Ulusal Tiyatro Şenliği 9 ilden 25 okulun katılımıyla gerçekleşecek.

Google Haberlere Abone ol
Liselerarası Tiyatro Şenliği’ne 9 ilden 25 okul katılacak

Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu’nun (ABT) düzenlediği 21’nci Liselerarası Ulusal Tiyatro Şenliği 9 ilden 25 okulun katılımıyla gerçekleşecek. 28 Nisan’da başlayacak şenlikte kuralar çekildi.

1993 yılında ABT tarafından 6 lisenin katılımıyla başlatılan ve bugüne kadar aralıksız devam eden Liselerarası Ulusal Tiyatro Şenliği, 21’nci yılına ulaştı. Her yıl büyük bir katılım ve heyecana sahne olan şenliğe bu yıl da liselerin başvurusu yüksek oldu. Türkiye genelinden 85 okul Tiyatro Şenliği’ne katılmak için başvuru yaptı. ABT sanatçıları tarafından oluşturulan ön kurul incelemesi sonucu 25 okul şenliğe katılmaya hak kazandı.

Şenlikte okulların oyunlarını sahneleyecekleri tarihin belirlemesine yönelik kura çekimi ABT sahnesinde gerçekleşti. Kura çekimi öncesinde konuşan ABT Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Özgür, "Tiyatroyu öğrencilere sevdirmeyi amaçladığımız bu şenliğe katılan gençlerden biri bile tiyatro sanatında yol alsa bizim için büyük bir kazançtır. 21 yıldır kesintimiz devam eden bu şenlik bizim için bayramdır." dedi.

21’nci Antalya Liselerarası Ulusal Tiyatro Şenliği’ne Antalya ile birlikte İzmir, İstanbul, Ankara, Eskişehir, Muğla, Giresun, Bilecik ve Sakarya’dan okullar katılacak. Şenlik, 28 Nisan Pazartesi günü saat 16.00’da açılış korteji ve İzmir Suphi Koyuncu Anadolu Lisesi’nin sahneleyeceği ‘Çingenenin Şarkısı’ adlı oyun ile başlayacak. Şenlik, 4 Haziran Çarşamba akşamı saat 20.00’de AKM Aspendos Salonu’nda yapılacak ‘Kapanış ve Ödül Töreni’yle sona erecek. Şenlik süresince tiyatro oyunları ABT sahnesinde saat 20.30’da perde diyecek.
CİHAN

Yorumlar