Liseler arası Kürtçe şiir yarışması yapıldı

Liselerarası Kürtçe Şiir Yarışması Batman Kültür Merkezi konferans salonunda yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Liseler arası Kürtçe şiir yarışması yapıldı

Liselerarası Kürtçe Şiir Yarışması Batman Kültür Merkezi konferans salonunda yapıldı.

Ahmed-i Hani İnanç ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen yarışmaya Belediye Başkanvekili, siyasetçiler, eğitimciler sivil toplum temsilcileri, kanaat önderleri ile öğrenci ve veliler katıldı. İlk 10 dereceye giren yarışmacılar şiirlerini okudu. Dereceye giren öğrencilere ödülleri yarışma sonrası düzenlenen törenle verildi. 1. ve 2.'ye laptop ve digital Kur'an-ı Kerim, 3.'ye leptop ve digital Kur'an-ı Kerim, 4. ve 5.'ye tablet bilgisayar, 6-10 ararsındakilere çeyrek altın, 11-20. arasındakilere flash bellek, ayrıca ilk 20’ye Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Mem-u Zin kitabı, Mıhemed Seid Temel’in 2 kitabı ile Kürtçe şiir kitaplarından oluşan kitap seti ve 3’lü kalem seti hediye edildi.

Türkiye’de ilk defa düzenlenen bir organizasyonu başarı ile tamamlamanın gururunu yaşadıklarını söyleyen Ahmed-i Hani İnanç ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Av. Nuri Mehmetoğlu, katkı ve yardım sağlayan tüm kurum kuruluş ve kişilere teşekkür etti.
Her öğrencinin 1 şiirle katılabildiği yarışmaya gelen 214 adet şiir derneğe ulaştırıldı. Kürt dili ve edebiyatına hakim eğitimcilerden oluşturulan ön eleme komisyonunca 177 adet şiir değerlendirilmeye ve yayınlanmaya değer görüldü.

Seçilen 177 adet şiir kitaplaştırıldı. Yarışmaya katılan öğrencilerin şiirlerinden oluşturulan 'Batman Gençleri Şiirleri-1' adlı kitap Batman il ve ilçelerinde bulunan tüm liselerin idarelerine, yarışmaya katılan öğrencilere, kamu ve özel kurum ve kuruluşlarına, sivil toplum örgütlerine, dernek üye ve gönüllüleri, ilgi duyan ve talepte bulunan vatandaşlar ile basın kuruluşlarına dağıtıldı. CİHAN

Yorumlar