Lise öğrencisinin hayatını kaybettiği yolu trafiğe kapattılar

Kocaeli'nde vatandaşlar, lise öğrencisinin hayatını kaybettiği yolda oturma eylem yaptı. Yolu bir süre trafiğe kapatan vatandaşlar, kaymakam ve belediye başkanıyla yaptıkları görüşme sonucu eylemlerine son verdi. Dün, Şehit Cengiz Kan Anadolu...

Google Haberlere Abone ol
Lise öğrencisinin hayatını kaybettiği yolu trafiğe kapattılar

Kocaeli'nde vatandaşlar, lise öğrencisinin hayatını kaybettiği yolda oturma eylem yaptı. Yolu bir süre trafiğe kapatan vatandaşlar, kaymakam ve belediye başkanıyla yaptıkları görüşme sonucu eylemlerine son verdi.

Dün, Şehit Cengiz Kan Anadolu Lisesi öğrencisi Elif Beyza Geylani (17), Kartepe ilçesi Ulus Caddesi'nde yolun karşısına geçerken, bir tankerin altında kalarak hayatını kaybetmişti. Kazaya tepki gösteren yaklaşık 200 vatandaş, akşam saatlerinde yolu trafiğe kapatarak oturma eylemi yaptı.

Eyleme katılan Muhammet Ceylan, okulun çevresinin yol dolu olduğunu söyledi. Ceylan, "Burada bugün bir can gidiyor, yarın bir can daha gidecek. Yetkililerin duyarlı olmasını istiyoruz. Burada hiçbir önlem yok. Her gün bir can veriyoruz burada. Arkadaşların tepkisi de o yüzden. Daha dün Beyza kızımızı kaybettik. Yazık günah. Başka canlara birşey olmasın. Ya bu okul buradan kalksın, ya da buradaki trafik, trafik polisi denetimi altında olsun, ya da üst geçit yapılsın. Bir şeyler yapılsın artık." şeklinde tepki gösterdi. Haydar Gümüşhan ise bu yolda başka canlar vermek istemediklerinin altını çizerek, "Canımızı verdik. Can kaybettik burada. Kızımızı kaybettik. Başka can vermek istemiyoruz burada." ifadelerini kullandı.

Murat Gürtürkmen de, yoldan geçen kamyonların çokluğuna dikkat çekti. Gürtürkmen, şunları kaydetti: "Bu yolda sağdan kamyon çıkıyor, soldan kamyon çıkıyor. Şu yol, kamyon yolu değil. Lambalardan kaptıran hız yapıyor. Aileler çocuklarına sıkı sıkı tembih ediyor. Ama çocuklarımıza bir şey olmasın diyor. Niye dün can yandı. Kimse şu yoldan güvenli bir şekilde geçmiyor."

Kazada yaşamını yitiren Geylani'nin arkadaşı Burcu Ertu ise tepkisini gözyaşları içerisine dile getirdi. Ertu, "Kardeşimi benden aldı, canımı kanımı aldılar. Daha ne istiyorsunuz. Kardeşimi aldılar benden. Sizin kardeşiniz gitse böyle yapar mısınız? Konuşur musunuz? Ne yaparsınız? Bir şey mi yapılması için bir canın mı gitmesi lazım?" diye sordu.

'Başka Elifler ölmesin' diye slogan atan vatandaşlar, olay yerine ilçe kaymakamı ve belediye başkanının gelmesini istedi. Kartepe İlçe Kaymakamı Ayhan Durmuş, eylemcilerin yanına gelerek sorunlarını dinledi. Ancak vatandaşlar, İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez olay yerine gelene kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi. Bir süre sonra eylem yerine gelen Üzülmez, vatandaşları dinledi ve sorunun çözüleceği sözünü verdi. Vatandaşlar, bunun üzerine eylemlerine son verdi.

CİHAN

Yorumlar