Lise öğrencileri okuldaki ısıtma problemini protesto etti

Manisa'daki Yunus Emre Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi'ndeki ısıtma problemini protesto eden öğrenciler, dışarıda ateş yaktı.

Google Haberlere Abone ol
Lise öğrencileri okuldaki ısıtma problemini protesto etti

Manisa'daki Yunus Emre Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi'ndeki ısıtma problemini protesto eden öğrenciler, dışarıda ateş yaktı. Güzelyurt Mahallesi'ndeki 600 öğrencili okullarında ısıtma probleminin uzun süredir devam ettiğini söyleyen ve çözüme kavuşturulmasını isteyen öğrenciler, okul girişinde toplanarak, "Isınamıyoruz, üşüyoruz", "Nabi Avcı uyuma, öğrenciye sahip çık" şeklinde sloganlar attı. Okul bahçesinin dışında ateş yakarak, etrafında ısınmaya çalıştılar.

Arkadaşları adına açıklama yapan Uğurcan Göçeden, inşaat halindeyken geldikleri okulun birçok eksiği bulunduğunu söyledi. Kaloriferlerin yanmadığını belirterek, “Millet okula, sınıfa ufo getiriyor. Öğretmenlerimiz, derse parka ve kabanla giriyor. Çoğu kişi hasta oluyor. Artı ulaşım zor, yemeğimiz zor. Kimseye yemek verilmiyor. Bu arkadaşların karnı aç. Ulaşım da yok. Bizi kandırdılar, kimse buraya gelmek istemedi. Bu soğuk yere attılar bizi. Yönetim bizimle ilgilenmiyor. Hiçbir şey yok şu an. Soğuktan herkes devamsızlık hakkını kullanıyor. Arkadaşların devamsızlığı 11 gün oldu bu kadar kısa sürede.” dedi.

Evrak eksik olduğu için doğalgaz bağlantısının yapılamadığı öğrenilen okulda, yönetimin ısıtma probleminin çözümlenmesi için çalışmalar yapıldığını bildirdi. Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy da sıkıntıyı en kısa sürede gidermeye çalıştıklarını söyledi. CİHAN

Yorumlar