Lise öğrencileri 1992'nin Haziran ayında örgüte katılmış

TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı AK Partili Ayhan Sefer Üstün’ün açıklaması ile gündeme gelen, PKK’nın dağa kaçırdığı çocuklarla ilgili detaylar ortaya çıktı.Tunceli’nin Mazgirt ilçesine bağlı Akpazar beldesinde bulunan...

Google Haberlere Abone ol
Lise öğrencileri 1992'nin Haziran ayında örgüte katılmış

TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı AK Partili Ayhan Sefer Üstün’ün açıklaması ile gündeme gelen, PKK’nın dağa kaçırdığı çocuklarla ilgili detaylar ortaya çıktı.

Tunceli’nin Mazgirt ilçesine bağlı Akpazar beldesinde bulunan Süleyman Paşa Lisesi'nde, 1992 yılının Haziran ayında 20 öğrencinin iki grup halinde kısa zaman aralıklarıyla tarih öğretmeni Refika Turhallı tarafından kırsala çıkarıldığı öğrenildi. 1992-93 yıllarında örgüte katılımın en üst seviyede olduğu yıllarda gerçekleşen olayda, 17’si lise son sınıf öğrencisi olmak üzere 20 kişi, sınıfça yapılan piknik sonrası kırsala çıkarak örgüte katıldı.

“YIL SONU PİKNİĞİNDEN SONRA ÖRGÜTE KATILDILAR”

TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı AK Partili Ayhan Sefer Üstün’ün açıklaması ile gündeme gelen olayın 1992 yılında gerçekleştiği ortaya çıktı. Haziran ayında okulların kapanması nedeniyle yıl sonu pikniği düzenleyen Süleyman Paşa Lisesi öğrencileri, tarih öğretmeni Refika Turhallı ile Akpazar beldesine yakın bir bölgeye pikniğe gitti. Pikniğin ardından aynı sınıfta bulunan 17’si lise son öğrencisi kırsal alana giderek PKK’ya katıldı. İlk katılımdan iki gün sonra lisenin diğer sınıflarında bulunan 3 öğrenci de kendi çabalarıyla örgüte katıldı.

“MAZGİRT CUMHURİYET SAVCILIĞI SORUŞTURMA BAŞLATTI”

Akpazar beldesinde Süleyman Paşa Lisesi öğrencilerinin örgüte katılması olayının duyulmasının ardından, Mazgirt Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Soruşturmada, ifadeleri alınan okul yöneticileri ve çalışanları, 17’si lise son sınıf öğrencisi olmak üzere 20 kişinin örgüte katıldığını belirtti.

“ÖRGÜTE ÇIKANLARIN BİR ÇOĞU HAYATINI KAYBETTİ”

Örgüte katılımın en yüksek olduğu 1992-93 yıllarında örgüte katılan 20 öğrenciden, en son 1996 yılında haber alınabildi. Tunceli’nin çeşitli bölgelerinde güvenlik güçleri ve PKK’lılar arasında yaşanan çatışmalarda Süleymanpaşa Lisesi'nden örgüte katılan 10 öğrencinin daha sonra hayatını kaybettiği öğrenildi. Örgüte katılan diğer 10 kişinin ise akıbetleri henüz belli değil.

CİHAN

Yorumlar