Liderliğin ve girişimciliğin altın kodları anlatıldı

Adana Sanayi Odası (ADASO), Çağ Üniversitesi, TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu ve TOBB Adana Genç Girişimciler Kurulu işbirliğiyle düzenlenen ‘Liderliğin ve Girişimciliğin Altın Kodları’ eğitim programı başladı.Eğitim programı,...

Google Haberlere Abone ol
Liderliğin ve girişimciliğin altın kodları anlatıldı

Adana Sanayi Odası (ADASO), Çağ Üniversitesi, TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu ve TOBB Adana Genç Girişimciler Kurulu işbirliğiyle düzenlenen ‘Liderliğin ve Girişimciliğin Altın Kodları’ eğitim programı başladı.

Eğitim programı, ADASO Salonu’nda Soma’da hayatını kaybeden maden işçileri için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ile başladı. Programın açılışında konuşan Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, günümüzde ekonomik büyümenin iki önemli yapı taşını girişimcilik ve yeniliğin oluşturduğunu bildirdi. Türkiye’nin 2023 yılı hedeflerine ulaşması için yüksek teknolojiye sıçrama yapılması gerektiğini belirten Kıvanç, “Geldiğimiz yol az değil, ancak gitmemiz gereken çok yol var. İşsiz en önemli sorun, her yıl 750 bin kişiye istihdam yaratılması gerekiyor. İş kurmak yetmiyor, özel sektörün güçlendirilmesi ve girişimciliğin desteklenmesi, rekabet koşullarında başarı için fırsatları iyi değerlendiren, farklılık yaratan liderlerin rolü de görmezden gelinmemelidir.” dedi.

TOBB Adana Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) Başkanı Esra Özden de, ülkemizde insan kaynağının doğru değerlendirilmemesi ve yarısı kadın olan kaynağın görmezden gelinmesinden yakındı. Kadınların girişimcilerin yüzde 6’sını, tüm çalışanların ise yüzde 30’unu oluşturduğunu vurgulayan Özden, “Türkiye ekonomide kadınlarla kolkola yürümeden Cumhuriyetin 100. yıl için konulan hedeflere asla ulaşamayacak. Bu nedenle Adanalı iş kadınları olarak, kadını iş hayatına taşıyacak her türlü girişimin yanında oluyor, destek veriyor, içerisinde olmaya özen gösteriyoruz.” diye konuştu.

Çağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çetin Bedestenci ise, Cumhuriyetin 100. yılı için iddialı hedefler konulduğunu belirterek, gelişmiş ülkeler için en önemli kaynak olarak değerlendirilen girişimci ve lider eksikliğinin ülkemizde giderilmesi gerektiğini söyledi. Üniversite olarak eğitim programlarıyla sürece katkı koymaya çalıştıklarını belirten Bedestenci, “Öğrencilerimizin gerçek iş dünyasıyla kaynaşmasını hedefliyoruz. Bu tür sosyal sorumluluk projeleri ile bilimsel çalışmalarımızı sizlerle paylaşıyoruz, geleceğin girişimci ve liderleri ile beraber çalışmaktan mutluyuz.” dedi.

Eğitim programında daha sonra, Prof. Dr. Şükrü Uğuz, Prof. Dr. Ünal Ay, Yrd. Doç. Dr. Murat Koç, Yrd. Doç. Dr. Bülent Özer, Yrd. Doç. Dr. İbrahim İnan ve Dr. Obengül Ejder tarafından katılımcılara liderlik ve girişimcilik konularında bilgiler verildi.

CİHAN

Yorumlar