Lice'de HÜDA-PAR - BDP'liler arasında arbede çıktı: 4 yaralı

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde seçim çalışması kapsamında broşür dağıtan ve esnafı ziyaret eden Hür Dava Partisi(HÜDA-PAR) ile BDP'liler arasında kavga çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Lice'de HÜDA-PAR - BDP'liler arasında arbede çıktı: 4 yaralı

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde seçim çalışması kapsamında broşür dağıtan ve esnafı ziyaret eden Hür Dava Partisi(HÜDA-PAR) ile BDP'liler arasında kavga çıktı.
HÜDA-PAR konvoyuna, BDP'li olduğu belirtilen bir grubun saldırısı sonucu HÜDA-PAR'lıların içinde bulunduğu araçlarda maddi hasar meydana geldi. HÜDA-PAR'lı 4 kişi bıçak ve molotoflu saldırı sonucu yaralandı.
Cihan Haber Ajansı'na açıklamalarda bulunan HÜDA-PAR Genel Başkan Yardımcısı Bahattin Temel, bugün genel başkanları Zekeriya Yapıcıoğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye başkan adayları Hüseyin Yılmaz ile diğer ilçe adayı ve partilerinin Kulp ve Lice'de esnafı ziyaret ettiklerini belirttti. Kulp'ta esnafı ziyaret ettikten sonra Lice'ye geçtiklerini anlatan Temel, esnafı ziyaret edip, çalışmaları tamamladıktan sonra dönüş hazırlığı yaptıkları sırada kendilerine saldırı yapıldığını söyledi.

Temel, " Konvoydaki 10 aracmız taş ve molotoflu saldırıya uğradı. Araçlar tahrip edildi. Bu arada sıcak bir temas da maalesef yaşandı. Bazı arkadaşlarımız bıçaklı saldırıya uğradı. 4 arkadaşımız tıp fakültesine sevk edildi, bazı yaralılar da sevk ediliyor. Durumu ağır olan, bıçaklı saldırıya uğrayan bir arkadaşımızın durumu şuan iyiye doğru gidiyor." diye konuştu.

Olay yerinde saldırıya uğrayan ve ciddi hasar gören araçların emniyet güçleri tarafından çekilmeye çalışıldığını anlatan Temel, " Orada bulunan diğer arkadaşlarımız da terk etmişler. Ancak araçları zarar görenlerin son durumu çok net değil" dedi.

FAİLLER KESİNLİKLE BDP ÇEVRESİ
Lice'de kendilerine saldırıların, olayların faillerinin kesinlikle BDP çevresi olduğuna inandığını anlatan Temel, " Lice'de böyle bir saldırıda BDP sorumludur, diğer saldırılardan da onlar sorumludur. Çünkü bugüne kadar tek bir beyanatları olmadı, bize yönelik saldırılarla ilgili. Hep dut yemiş bülbüle döndüler. Geçenlerde de MHP'ye saldırı oldu. Hemen açıklama yaptılar, en üst yetkiden. Böyle bir açıklamayı bugün il ve ilçeleri başkanları açıklamış değildir. Bizim parti olarak çalışmamız devam edecek ve tüm halkımıza ulaşacağız" ifadelerini kullandı.
Bu arada BDP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gültan Kışanak'ın da aralarında bulunduğu BDP heyeti Lice'ye gitti.

CİHAN

Yorumlar