Lice'de askere ateş açıldı: 3 asker yaralandı

PKK'nın kapattığı Diyarbakır-Bingöl karayolunu açmaya çalışan jandarmaya ateş açılması sonucu 1'i yaralı 3 asker yaralandı. Yaralı askerlerden biri Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tedavi altına alındı. Alınan bilgiye göre, Diyarbakır-Bingöl...

Google Haberlere Abone ol
Lice'de askere ateş açıldı: 3 asker yaralandı

PKK'nın kapattığı Diyarbakır-Bingöl karayolunu açmaya çalışan jandarmaya ateş açılması sonucu 1'i yaralı 3 asker yaralandı. Yaralı askerlerden biri Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tedavi altına alındı.

Alınan bilgiye göre, Diyarbakır-Bingöl karayolunda 8 gündür devam eden eylem nedeniyle kapalı olan yolu açmak için jandarma, Abalı bölgesine gitti. Yoldaki eylemcilerle müdahale eden askerler ile eylemciler arasında çatışma çıktı. Buradaki askerlere, PKK terör örgütünün gençlik yapılanması YDG-H tarafından el yapımı bombalar, havai fişekler ve molotoflar atıldı. Jandarma ise biber gazı atarak grubu dağıtmaya çalıştı. Bu sırada atılan bombaların parçaları bir askere isabet etti. Ayağından yaralanan asker hastaneye kaldırıldı. Yolun üzerinde eylemcileri bölgeden uzaklaştıran jandarmaya bölgenin dağlık alınandan uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Bu saldırıda ise biri göğsünden olmak üzere iki asker yaralandı. Yaralı askerler bölgeye çağrılan ambulans helikopterle hastaneye kaldırıldı.

CİHAN

Yorumlar