Lice protestosunda gerginlik

Batman'da, Lice'de 2 kişinin öldürülmesi ile sonuçlanan olayı protesto eden bir grup BDP'li, AK Parti binası önüne siyah çelenk bıraktı. Çevik kuvvetin geniş güvenlik önlemi aldığı eylem sırasında göstericiler ve güvenlik görevlileri...

Google Haberlere Abone ol
Lice protestosunda gerginlik

Batman'da, Lice'de 2 kişinin öldürülmesi ile sonuçlanan olayı protesto eden bir grup BDP'li, AK Parti binası önüne siyah çelenk bıraktı. Çevik kuvvetin geniş güvenlik önlemi aldığı eylem sırasında göstericiler ve güvenlik görevlileri arsında kısa süreli arbede yaşandı.

    BDP Batman İl Teşkilatı, Lice'de 2 kişinin öldürülmesi ile sonuçlanan olayı düzenlediği yürüyüş ile protesto etti. Belediye önünde toplanan kalabalık grup yaptığı kısa açıklamanın ardından ellerindeki siyah çelenk ile AK Parti il binasına doğru yürüdü. Yol boyunca önlem alan güvenlik güçleri, Atatürk Parkı önünde durdurduğu gruba yürüyüşün kanunsuz olduğunu hatırlatıp dağılmalarını istedi. Yürümede ısrar eden grup ve çevik kuvvet arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

    AK Parti il binasına giden grup parti binası girişine siyah çelenk bırakıp açıklama yaptı. Grup adına açıklama yapan BDP Batman İl Başkanı Serdar Atalay, ölümlerden AK Parti hükümetinin sorumlu olduğunu söyledi. Atalay, "Biz beyaz Kürt olmadığımız sürece, gömleklerimiz parçalanacak, özgürlüklerimiz kısıtlanacaktır." dedi.

    

    Konuşmanın ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı. CİHAN

Yorumlar