Lice halkı: Bazı askerler esrar tarlalarını görmezden geliyor

Lice'de PKK gözetiminde ekilen esrar tarlalarına tepki gösteren halk, bazı askerlerin de buna göz yumduğunu savunuyor

Google Haberlere Abone ol
Lice halkı: Bazı askerler esrar tarlalarını görmezden geliyor
Diyarbakır’ın Lice ilçesindeki esrar ekimi hakkında konuşan yöre halkı, kimi askerlerin de PKK gibi esrar tüccarlarından beslendiklerini, bu nedenle son dönemdeki operasyonlarda birçok esrar tarlasının görmezden gelindiğini iddia ettiler.

Geçtiğimiz aylarda basında yer alan haberlerden sonra, PKK’nın de büyük ekonomik kaynak olarak kullandığı Lice’deki esrar tarlalarına, hasat döneminde operasyon düzenlenmiş ve milyonlarca lira değerindeki hint keneviri imha edilmişti.

"BAZI RÜTBELİLER KOMİSYON ALIYOR"

Geçtiğimiz aylarda bölgede hint keneviri ekili tarlalara operasyon düzenlendiğini ama birçok esrar tarlasının görmezden gelindiğini, dokunulmadığını, bunun sebebinin de bölgedeki karakollarda kimi rütbeli askerlerin tıpkı PKK gibi uyuşturucu üreticilerinden komisyon almalarından kaynaklandığını belirttiler.

İHBARA GİDEN VATANDAŞA KARAKOLDA DAYAK

İddialarını somut delillere dayandıran yöre halkından biri, “Bölgedeki karakollarda görevli bazı kişiler ekilen esrarın ortağıdır. PKK’lilerle anlaşma içerisindedirler. Mesela birkaç sene önce 200 dönüm araziye esrar ekilmişti. Bir köylü bu karakollardan birine giderek şikâyette bulundu. Karakol komutanı ‘Sana ne ekilen esrardan!’ diyerek buna birkaç tokat attı. Bu kişi şehir merkezine gidip üst mercilere şikâyetini iletti. Diyarbakır’dan o karakola telefon açılıyor, esrar tarlalarına operasyon yapılacağı bilgisi veriliyor. PKK’lilerle anlaşma içinde olan karakol yetkilileri durumu köylülere bildiriyor. Köylüler aynı gece bütün esrarı toplayıp, hiçbir şey bırakmıyor.” dedi. 

PKK'LILAR NÖBET TUTUYOR

İLKHA'nın haberine göre esrar tarlalarında PKK’nın silahlı militanlarıyla, ‘milis’ olarak nitelendirilen PKK’lı ajanların nöbet tuttuğunu söyleyen vatandaşlardan biri, bu milislerin gündüzleri köy sakiniymiş gibi hareket ettiklerine, geceleri ise PKK’lıların arasına katıldıklarına dikkat çekti.

BÖLGEDEKİ BİRÇOK RÜTBELİ ASKER TUTUKLANDI

15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türkiye genelinde başlatılan soruşturma kapsamında esrar ekiminin yaygın olduğu bölgeler içerisinde yer alan Lice’deki 2 farklı karakol ve bir de Jandarma Tabur Komutanlığı olmak üzere 3 rütbeli asker açığa alındı. Bununla beraber, Hani Jandarma Tabur Komutanlığında 2, Kocaköy İlçe Jandarma Komutanlığında da bir rütbeli asker görevinden uzaklaştırılmıştı. Darbe soruşturmasında Diyarbakır’daki askeri kurumlarda 24 kişi tutuklandı. 

Yorumlar