Libya’daki Türkler yurda döndü

Libya'da darbe girişiminde bulunan birliklerin Türk ve Katar vatandaşlarına ülkenin doğusundan ayrılmaları için 48 saat süre verdiklerini duyurmasının ardından bölgeyi terk etmeye başladı. Bir inşaat şirketinin 260 çalışanı kiralanan...

Google Haberlere Abone ol
Libya’daki Türkler yurda döndü

Libya'da darbe girişiminde bulunan birliklerin Türk ve Katar vatandaşlarına ülkenin doğusundan ayrılmaları için 48 saat süre verdiklerini duyurmasının ardından bölgeyi terk etmeye başladı. Bir inşaat şirketinin 260 çalışanı kiralanan uçakla yurda döndü.

Libya'da darbe girişiminde bulunan emekli Tuğgeneral Halife Hafter'e bağlı birlikler, Türk ve Katar vatandaşlarına ülkenin doğusundan ayrılmaları için 48 saat süre verdiklerini duyurdu. Sürenin dolmasının ardından Türk ve Katar vatandaşlarının gözaltına alınacağı bildirildi. Bunun üzerine bölgede çalışan Türk şirketler, çalışanlarını tahliye etme kararı aldı.

Bir inşaat şirketi ilk etapta 260 çalışanını İstanbul’a getirdi. Misurata Havaalanı’nda toplanan 420 Türk vatandaşı, Türk Hava Yolları uçağı ile gelmeye başladı. İlk uçakla 260 çalışan getirilirken, kalan yolcular ise ikinci uçakla yola çıkacağı belirtildi. İşçiler Atatürk Havalimanı'na iner inmez telefonla ailelerine bilgi verdikleri görüldü.

İstanbul’a gelen Halil Baki Ergün, haberlerde 48 saat içinde ülkeyi terk etmemiz gerektiği öğrendiklerini söyledi. Şirket yetkililerinin görüşme sonrasında ülkeden ayrılmaları konusunda karar verdiklerini aktaran Ergün, “Bugün sabah saat 04.00’da şirketten çıktık. Direk havalimanına geldik. Şimdi de buradayız. Şimdi 260 kişi geldik. Bir uçak daha bekliyor orada. Diğer arkadaşlarımızda onunla gelecek. Herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Gelişte polis eşliğinde geldik. Şantiyeden çıkmamaya çalışıyoruz.” dedi.

Adem Güner de şirkette toplam 420 çalışan bulunduğunu, ilk uçakla 260 kişinin geldiğini dile getirdi. Orada görünürde bir şey olmadığını kaydeden Güner, “Bizim oradaki sıkıntımız, bir general varmış. Türk ve Katar vatandaşlarının çıkmasını istedi. Şirketimiz de önlem olarak bizim çıkardı.” diye konuştu.

Yılmaz Dursun ise 8 aydır Libya’da çalıştıklarını, şirketimiz önlem amacıyla çalışanları Türkiye’ye getirdiğini aktardı. Aniden gelme durumumuz olduklarını ifade eden Dursun, dönüşlerinde sıkıntı olmadığını sözlerine ekledi.

CİHAN

Yorumlar