"LGS ve LYS’de 920 bin öğrencimizin sıfır puan çekmesini konuşalım"

Aktif Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Osman Bahçe, eğitimin birçok sorunu olduğunu ve bunu, ne tek kişinin ne de taraftarı ile çözmesinin mümkün olmayacağını belirterek, ortak hareket edilmesi gerektiğini açıkladı. Eğitimde birçok...

Google Haberlere Abone ol
"LGS ve LYS’de 920 bin öğrencimizin sıfır puan çekmesini konuşalım"

Aktif Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Osman Bahçe, eğitimin birçok sorunu olduğunu ve bunu, ne tek kişinin ne de taraftarı ile çözmesinin mümkün olmayacağını belirterek, ortak hareket edilmesi gerektiğini açıkladı. Eğitimde birçok sorun olduğunu ama konuşulmadığına işaret eden Osman Bahçe, “LGS ve LYS’de 920 bin öğrencimizin fen bilimlerinde nasıl sıfır puan çektiğini konuşalım.” dedi.

“Bu ülke hiçbir zaman tek bir kişinin ya da zümrenin gerçek ve tek sahibi olduğu ülke değildir. Olmadı. Oymayacaktır.” diyen Genel Başkan Osman Bahçe, eğitimdeki sorunların konuşulması ve hep birlikte çözümler bulunması gerektiğini açıkladı. Ülkenin geleceği, gelecek nesilleri ve yarınları için herkesin ortak irade koyması gerektiğine vurgu yapan Bahçe, şunları söyledi:

“Hiç kimse tek başına eğitim gibi ülkede geniş kitleleri ilgilendiren, milletin yarınlarını ilgilendiren önemli alanlarda tek başına karar verme yetkisini kendisinde görmemelidir. Eğitimin bütün paydaşları buna müsaade etmeyecektir. Hiç kimse sermayesi insan olan ve her bir eseri başlı başına özel işçilik gerektiren eğitim sektöründe sorunları tek başına ya da taraftarları ile çözebilecek kadar usta da değildir. Bugün birlik olma zamanıdır.”

"SAHTE PARALEL YAPI SÖYLEMLERİ DEĞİL KONSOLOSLUĞUMUZUN İŞGAL EDİLMESİ GİBİ GERÇEK PROBLEMLER KONUŞULMALI"

Osman Bahçe, bugün siyasi kişisel hesap ve menfaatleri bir kenara bırakarak insani ve milli menfaatleri çevresinde kenetlenme zamanı olduğunu ifade ederek, “Diyoruz ki yetkililere. Milleti kamplaştırmaya yönelik şahit olduğumuz nefret söylemleri son bulmalıdır. Devletimizin, milletimizin enerjisi, masum insanı zorlama sebeplerle suçlu ilan eden sahte paralel yapılara yönlendirilmek yerine konsolosluğumuzu işgal eden gerçek problemlere, kışlada bayrağı indiren gerçek problemlere, gençlerimizi uyuşturucu batağına çeken gerçek problemlere, hırsızlığı, arsızlığı, yolsuzluğun meslek edinilmesi gibi gerçek problemlere harcanmalıdır. Taraflar bu konuda dikkatli olmalıdır.” diye konuştu.

"SUNİ PROBLEMLER YERİNE EĞİTİMİN GERÇEK PROBLEMLERİNİ KONUŞALIM"

“Biz bugün bu meseleleri konuşmak yerine eğitimdeki gerçek problemleri konuşmalıydık.” diyen Bahçe, yetkililere seslenerek şunları söyledi: “Gelin suni problemlerle meşgul olmak yerine uluslararası PISA sonuçlarında neden ülkemizin 44’üncü sırada olduğunu konuşalım. LGS ve LYS’de 920 bin öğrencimizin fen bilimlerinde nasıl sıfır puan çektiğini konuşalım. 420 bin öğrenci matematik, 85 bin öğrencinin sosyal bilgilerden, 5 bin öğrencinin Türkçe’den nasıl sıfır çektiğini konuşalım. Mehmet Aktaşları, rahmete yolcu olmak zorunda bırakan okul güvenliği sorununu nasıl çözeceğimizi konuşalım. Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 370 öğrenciyle okulda su olmadan nasıl eğitim yapılacağını konuşalım. Eğitimin özüne yönelik sağlıklı eğitim ortamı olmasına yönelik gerek Fatih projesi gibi fuzuli akıtılan paraların bir kısmı ile çözülecek gerçek problemleri çözmeliyiz. Zerre kadar bütçe harcamadan öğretmenlerimizin mesleki itibar sorununu çözmeye yönelik ortak çalışmalara ihtiyacımız var. Hiç kimse tek kişi yada taraftarları ile beraber problemleri yok etme iradesine sahip değildir.”

Bahçe, konuşmasının sonunda, herkesin sosyal sorumluluk gereği olarak paydaşlarla ortak sorunların çözümü için birlikte hareket etme iradesini ortaya koyması gerektiğini söyledi.

CİHAN

Yorumlar