Leylek Şenliği’ni başlatan Arıcı emekliye ayrıldı

Projelerle Bursa’nın doğal değerlerine büyük katkı sağlayan, 10 yıldır devam eden Leylek Şenliği’nin de mimarı olan Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmet Arıcı, 43 yıllık akademisyenlik yaşamına son...

Google Haberlere Abone ol
Leylek Şenliği’ni başlatan Arıcı emekliye ayrıldı

Projelerle Bursa’nın doğal değerlerine büyük katkı sağlayan, 10 yıldır devam eden Leylek Şenliği’nin de mimarı olan Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmet Arıcı, 43 yıllık akademisyenlik yaşamına son noktayı koydu. Prof. Dr. Arıcı için üniversitede dostları tarafından bir emeklilik töreni düzenlendi.

Akademik kariyeri boyunca Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi bünyesinde çok sayıda esere imza atan Prof. Dr. İsmet Arıcı, fakültede Sulama Göleti ve tahliye sistemini inşa ederken, üniversite dışındaki toplumsal çalışmalara da damgasını vurdu. Bilgisayar Destekli Arazi Toplulaştırması Projesi, arazi toplulaştırmasında yasal düzenlemelere katkıda bulunması, Almanya Bonn, Münih ve Kassel Teknik Üniversiteleri ile ortak projeler yürütülmesi yanında DPT, AB, TÜBİTAK ve BAP projelerinde yürütücülük görevi üstlenen Arıcı, fakülte bünyesinde Biyosistem Mühendisliği Bölümü’nün kurulmasını sağladı. Arıcı, öğrenci topluluklarına da danışmanlık hizmeti sundu.

Türkiye’de alanında tek eser unvanına sahip 'Arazi Toplulaştırması ve Projelemesi' kitabını yayımlayan Prof. Dr. İsmet Arıcı ve eşi Franziska Arıcı, Bursa Valiliği’ne ait Uluabat Gölü Yönetim Planı kapsamında Avrupa çapında projelere isimlerini yazdıran çift oldu. 'Leylek Dostu Köyler Projesi' adıyla ünlenen başarılı çalışmanın başta Uluabat Gölü olmak üzere Bursa’nın tüm doğal değerlerini savunacak boyuta yükselmesini sağlayan Arıcı çifti, Bursa’nın Karacabey ilçesine bağlı Eskikaraağaç Mahallesi’nin Avrupa Birliği Leylek Köyleri Ağı’na katılımını sağlamıştı.

Akademisyen ve çevre dostlarının büyük ilgi gösterdiği törenle emeklilik yaşamına adım atan Prof. Dr. İsmet Arıcı, katılımcılara teşekkür ederek “Bursa, benim ve evlatlarımın yuvasıdır. Bursa’nın doğal güzelliklerini korumak adına yaşımız ne olursa olsun, daha çok çalışacağız. Çünkü bu güzel vatanın gözdesi Bursa, kendisi için yapılan her iyi hizmeti hak ediyor. Bize düşen görev, Bursa’nın değerini bilmek ve gelecek kuşaklara övünecekleri bir doğa mirası bırakmaktır.” diye konuştu.

Törende UÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, Ziraat Fakültesi dekanı Prof. Dr. İsmail Filya ile Leylek köyü eski muhtarı Ahmet Koca tarafından birer plaket verildi. CİHAN

Yorumlar