Levent Özden: Markalaşmış Samsun firmaları neden yok?

Samsunlu genç işadamları, Samsun'a ait ve Samsunla anılan bir marka çıkarılamamasından şikayetçi. Samsun Genç İş Adamları Derneği (SAMGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Levent Özden, "Karadeniz’deki şirketler aile şirketi olmaktan çıkıp...

Google Haberlere Abone ol
Levent Özden: Markalaşmış Samsun firmaları neden yok?

Samsunlu genç işadamları, Samsun'a ait ve Samsunla anılan bir marka çıkarılamamasından şikayetçi. Samsun Genç İş Adamları Derneği (SAMGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Levent Özden, "Karadeniz’deki şirketler aile şirketi olmaktan çıkıp kurumsal markalara dönüşmeyi başaramadılar." eleştirisinde bulundu.

SAMGİAD 'Yeni Dönem Stratejik Vizyonu Tanıtım Toplantısı' Samsun Büyük Otel’de düzenlendi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkanı Levent Özden, “Tüm Türkiye’de olduğu gibi maalesef Anadolu’nun önemli bir kısmında ama özellikle Karadeniz Bölgesi’nde şirketlerimizin en büyük sorunu aile şirketlerinden kurumsal yönetilen ve daha büyük vizyonlara sahip şirketlere geçişte yaşanan sıkıntıların büyük sorunu aile şirketlerinden kurumsal yönetilen ve daha büyük vizyonlara sahip şirketlere geçişte yaşanan sıkıntılar olduğunu görüyoruz." tespitinde bulundu. Özden, "Markalaşmadan profesyonel yönetime insan kaynaklarından Ar-Ge alt yapısına, reklam ve tanıtımdan müşteri ilişkileri yönetimine, profesyonel dış ticaretten sektörel kümelenmeye kadar bir çok işletme başlığında maalesef yeterli potansiyeli olan Samsun firmaları aslında hak ettiğinin gerisinde.” dedi.

Düzenlenen toplantıda basın mensuplarına yönelik açıklamalarda bulunan Özden sözlerini şöyle sürdürdü; “Çok yoğun rekabet içindeki dünyaya hem ülke olarak hemde Türkiye içindeki önemli şehirlerin ne kadar güçlü ve etkin nasıl meydan okudukları ve küresel rekabetin ne denli içinde oldukları hepimizin malumu. Bizler artık ülkemiz adına gurur duysak da Samsun’da birkaç yıl sonra hala Kayseri’nin Gaziantep’in İnegöl’ün Eskişehir’in ya da Denizli’nin ve o şehirlerden çıkmış Türkiye markalarının başarı hikâyelerini dinlemek ve konuşmak istemiyoruz. Samsun’dan çıkıp hem Karadeniz’de, hem Türkiye’de hem de dünyada marka olmuş neden onlarca Samsun markasının olmadığını cesaretle sormanın ve bu uğurda kamu-özel sektör- üniversite el ele vererek somut adımlar atmanın vaktinin çoktan geldiğini ve geçtiğini düşünüyoruz.”

Toplantının ardından Özden yönetim kurulu üyelerini açıklayarak basına tanıttı.

4. dönem SAMGİAD Yönetim Kurulu Listesi şu isimlerden oluşuyor: Levent Özden, Savaş Gömeç, Ahmet Fil, Hakan Yavuz, Levent Çakır, Uğur Gökçe, Bülent Genç, Ziya Ergül, İbrahim Hakan Özön, İlker Kaplan, Bülent Pamuk, Onur Öztekin, Can Yücel Yüceloğlu

CİHAN

Yorumlar