Levent Kırca İfade Verdi

İşçi Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Levent Kırca, Melih Gökçek'e "hakaret" ettiği iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında ifade verdi.

Google Haberlere Abone ol
Levent Kırca İfade Verdi

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na İşçi Partililerle birlikte gelen Levent Kırca, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Vedat Yiğit'e ifade verdi. Adliye çıkışında açıklama yapan Kırca, "İ. Melih Gökçek'in tarafıma açtığı bir dava söz konusu. Bunun için ifade vermeye geldim bugün" dedi. Yazısında İ. Melih Gökçek demesinin başkaları tarafından farklı yorumlandığını iddia eden Kırca, "Diyorumki İ. Melih Gökçek ismindeki İ'yi bazı gazetelerde mecazi anlamda bir yerlere çekerek söylüyorlar. Oysaki ben bu yazımda İ. Melih Gökçek'i ismiyle anarak yazıyorum. Yani İbrahim Melih Gökçek anlamında yazıyorum. Burdaki İ'nin manası budur" diye konuştu. 

SURİYE'YLE İLGİLİ SES KAYDI

Kırca, "Dün gece kulaklarımızla duyduğumuz Suriye ile ilgili konuda sayın Hakan Fidan'ın, sayın Davutoğlu'nun ve diğer yetkililerin birlikte konuştukları Suriye ile ülkemizi savaşa sürüklemek için kurulan desiselere tanık olmuş durumdayız. Bu da bizi çok üzmüştür. Yani orada yetkililerin 'gireriz Suriye'ye Suriye'den buraya 8 tane füze atarız, gerekirse savaşı böyle başlatırız' demelerini esefle karşıladık. Buna çok üzüldük. Böyle bir konuşmanın geçmesi bir komşumuz, değerli bir komşumuzla savaşa sokulma istemi içerisinde bulunulmasını reddediyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorumlar