Levent Ersöz'ün Balyoz davası dosyasına yetkisizlik

Balyoz Davası'nda ifade vermedikleri için emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ve Ali Göznek'in ayrılan dava dosyası, bu kez de yetkisizlik kararı ile İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'na gönderildi.İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya...

Google Haberlere Abone ol
Levent Ersöz'ün Balyoz davası dosyasına yetkisizlik

Balyoz Davası'nda ifade vermedikleri için emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ve Ali Göznek'in ayrılan dava dosyası, bu kez de yetkisizlik kararı ile İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'na gönderildi.

İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ve Yüzbaşı Ali Göznek katılmadı, Ersöz'ün avukatları Serkan Günel ve Hüseyin Çobanoğlu duruşmada hazır bulundu.

Avukat Serkan Günel, Özel Yetkili Mahkemelerin kaldırılmasının ardından dosyaya bakmakla İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin görevlendirildiğini hatırlatarak, "Yargıtay'dan 88 sanık yönünden bozularak dönen dava dosyası, ayrılarak yetkisizlik kararı ile İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'na gönderilmiştir. Halen Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bu dosyanın yargılaması yapılmaktadır. Biz bu nedenle kendi dava dosyamıza da yetkisizlik kararı verilmesini ve 88 sanıklı Balyoz dava dosyası ile birleştirilmesini talep ediyoruz." dedi. Söz alan Avukat Hüseyin Çobanoğlu da dosyaya yetkisizlik kararı verilmesini talep etti.

Duruşma sonunda, mahkeme heyeti sanıklar Levent Ersöz ve Ali Gözenek hakkında "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini cebren iskat veya vazife görmekten men etmeye teşebbüs etmek" suçundan kamu davası açıldığını hatırlattı. Toplanan deliller ve dosya kapsamından bu suçun işlendiği yerin İstanbul Anadolu Adalet Sarayı sınırları içerisinde kaldığını belirten mahkeme, yetkisizlik kararı ile dosyanın, İstanbul Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine hükmetti. Mahkeme bu dosya ile 88 sanıklı Balyoz Davası'nın birleştirilmesi konusununda ise Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nin değerlendirme yapmasına hükmetti. CİHAN

Yorumlar