Let's Do It ile Akçay sahili ve denizini temizlediler

Let’s Do It (Haydi Bakalım) grubu tarafından tüm dünya ile aynı anda Edremit’in Akçay Mahallesi’nde yapılan “Dünya’mızı Temizliyoruz” çalışması büyük ilgi gördü. Edremit Belediyesi’nin de destek verdiği kampanyaya çeşitli...

Google Haberlere Abone ol
Let's Do It ile Akçay sahili ve denizini temizlediler

Let’s Do It (Haydi Bakalım) grubu tarafından tüm dünya ile aynı anda Edremit’in Akçay Mahallesi’nde yapılan “Dünya’mızı Temizliyoruz” çalışması büyük ilgi gördü. Edremit Belediyesi’nin de destek verdiği kampanyaya çeşitli sivil toplum kuruluşları ve gönüllü vatandaşlar da destek verdi.

Dünyada birçok ülke ile aynı anda organize edilen Let’s Do It (Haydi Bakalım) temizlik çalışması, Edremit’in Akçay Mahallesi’ndeki Kordon boyunda gerçekleştirildi. Akçay’daki çeşitli ilköğretim okulları ile STK ve gönüllü vatandaşların da destek verdiği etkinliğinin koordinasyonunu ise Edremit Belediyesi sağladı.

Temizlik kampanyası ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, seçim sürecinden itibaren söyledikleri en önemli hususlardan birisinin, “çağdaş ve marka bir dünya kenti” olmak olduğunu, bunu başarabilmenin yegâne koşulunun ise temiz bir kent olmaktan geçtiğini belirtti. Asıl temizliğin çevreyi kirletmemek olduğunu belirterek sözlerine devam eden Başkan Saka, ''Önemli olan kirletmemek, yiyecek ve içeceklerinizi getirdiğiniz poşetlere çöplerinizi atsanız, hem sahili hem de denizlerimizi kirletmemiş oluruz, Akçay sahilini gönüllülerle ve çocuklarla temizleyerek herkese çevreyi kirletmeden yaşamayı küçüklüğünden mutlaka öğretmeliyiz.'' dedi.

Antandros Dalış Kulübü tarafından 5 kişilik dalgıç ekibinin de deniz dibinde temizlik çalışmasının yapıldığı etkinliğe çok sayıda gönüllü vatandaş da destek verdi. Antandros Dalış Kulübü'nden Erkan Ertürk Akçay da deniz dibi temizliği sonrası ''Dip epeyce bulanık, biraz da balçık var, herkes üzerine düşeni sadece denizde değil karada yaparak kirletmemeye dikkat etmeli, sonuç itibariyle sular bizim suyumuz, turizm açısından, halkımız ve dalgıçlar açısından da dikkat edilmesi gereken bir nokta.'' diye konuştu.

Akçay deniz dibinden toplananlar çuvallardan dökülerek, denizlerin kirletilmemesi adına gösterildi. 'Let's Do It 'e katılanlar, denizden toplanan çöplerin önünde hep beraber 'Haydi temizlen Türkiye, haydi temizlen Akdeniz' diyerek mesajlarını ilettiler. CİHAN

Yorumlar