Letonya Cumhurbaşkanı, Sultanahmet’i gezdi

Letonya Cumhurbaşkanı Andris Berzins, İstanbul’daki programı kapsamında Topkapı Sarayı, Sultanahmet Camii ve Ayasofya Müzesi’ni ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Letonya Cumhurbaşkanı, Sultanahmet’i gezdi

Letonya Cumhurbaşkanı Andris Berzins, İstanbul’daki programı kapsamında Topkapı Sarayı, Sultanahmet Camii ve Ayasofya Müzesi’ni ziyaret etti. Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in eşlik ettiği konuk Cumhurbaşkanı, eserlerle ilgili bilgi aldı.

Konuk Cumhurbaşkanı Berzins, ilk olarak Topkapı Sarayı’na geldi. Atlı askerlerden oluşan manga tarafından karşılanan Berzins, beraberindeki heyet ve Bakan Eker ile birlikte sarayda Kutsal Emanetler’in sergilendiği Hasoda’yı ziyaret etti. Berzins, daha sonra sarayın hazine bölümünü ziyaret etti. Burada da saray görevlilerinden bilgi alan Berzins, daha sonra Sultanahmet Camii’ne geçti. Sultanahmet Camii’nde İmam İshak Kızılarslan’dan bilgi alan Berzins, yaklaşık yarım saat caminin tarihi hakkında bilgilendirildi. Konuk Cumhurbaşkanı, Sultanahmet Camii’ndeki incelemelerinin ardından Ayasofya Camii’ne geçti. Müzede incelemelerde bulunan Berzins, beraberindeki heyetle camiden ayrıldı.

CİHAN

Yorumlar