Leerdam Anadolu Camii dualarla ibadete açıldı

Türk halkının katkılarıyla yaptırılan Hollanda Diyanet Vakfı (HDV) Anadolu Camii Hollandalı ve Türklerin katıldığı kalabalık bir törenle dün ibadete açıldı.1 Mayıs 2012 tarihinde inşaatına başlanıp temeli atılan Leerdam HDV Anadolu...

Google Haberlere Abone ol
Leerdam Anadolu Camii dualarla ibadete açıldı

Türk halkının katkılarıyla yaptırılan Hollanda Diyanet Vakfı (HDV) Anadolu Camii Hollandalı ve Türklerin katıldığı kalabalık bir törenle dün ibadete açıldı.

1 Mayıs 2012 tarihinde inşaatına başlanıp temeli atılan Leerdam HDV Anadolu Camii, 2 yıl gibi kısa bir zamanda tamamlanarak yapılan törenle hizmete açılmış olundu. Açılış törenine Lahey Din Hizmetleri Müşaviri ve Hollanda Diyanet Vakfı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ünver, Leerdam Belediye Başkanı Rinus Houtman ve eşi, Rotterdam Başkonsolosu Togan Oral, HDV Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, HDV şube yöneticileri, din görevlileri, çok sayıda vatandaş ve Hollandalı çevre sakinleri katıldı.

Açılış töreni, 1975’li yıllarda kullanılan Tiendweg’deki ilk ibadethaneden yeni camiye doğru mehteran yürüyüşü ile başladı ve yeni cami binası bahçesindeki mehter gösterisiyle devam etti. Daha sonra HDV tarafından organize edilen Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması Finalinde çocuklar kategorisinde Leerdam HDV Anadolu Camiinden ikinci olan Bünyamin Öğütcüoğlu tarafından Kur’an-ı Kerim tilavet edildi. HDV Anadolu Camii Din Görevlisi Abdulkadir Karataş da tilavet edilen ayetlerin mealini okudu. Şube Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Güzel’in açılış ve selamlama konuşmasından sonra, cami inşaat komisyonu adına Recep Işık bir konuşma yaptı.

Leerdam Belediye Başkanı Rinus Houtman Leerdam'da güzel bir mekanın hizmete açılmasının her iki toplum açısından son derece önemli olduğunu söyledi. Houtman "Leerdam Anadolu Camii tüm toplum fertlerinin artık bir buluşma yeri olacak.Şehrimizde farklı dinlere mensup çok sayıda insan yaşamaktadır. Herkes istediği şekilde ibadetini yapmakta özgürdür. Bu mekanın şehrimize güzellikler getirmesini diliyorum." dedi.

CAMİLER HUZUR MEKANLARIDIR

Anadolu Camii açılış töreninde konuşan Lahey Din Hizmetleri Müşaviri ve Hollanda Diyanet Vakfı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ünver, konuşmasında caminin yapılmasında hizmeti geçenlere teşekkür ettikten sonra konuşmasına şöyle devam etti. "Camiler bizim için ibadet, dua ve yakarış mekanlarıdır. Camiler bizim için tesbihatların ve övgülerin Allah Teala’ya yükseldiği, gönüllerin arınıp gözlerin ıslandığı mübarek mekanlardır. Camiler bizim için huzur bulduğumuz, üzüntü ve sevinçlerimizi birbirimizle paylaştığımız mekanlardır. Küsler barışır camilerde. İlimler okunur camilerde. Din ve dünya bilgileri öğrenilir camilerde. Öksüz ve yetimlerin başları okşanır, onlara sahip çıkılır camilerde. "

Rotterdam Başkonsolosu Togan Oral, Leerrdam Anadolu Camii'nin iki ülke adına hayırlar getirmesi temennisinde bulundu. Oral, "Camiler ibadetin yanı sıra, o medeniyet ve o kültürü, o dini ve o güzellikleri bütün Hollandalılara en güzel şekilde anlatmak için bir vesile ve bir fırsat olarak kullanmamız lazım." dedi.

Konuşmaların ardından, toplam maliyeti 3 milyon Euro ve kullanım alanı bin 500 metrekare olan HDV Leerdam Anadolu Camii’nin yeni binası hizmete açıldı. CİHAN

Yorumlar