LC Waikiki Denizli mağazası iskan ruhsatı olmadığı gerekçesiyle kapatıldı

Denizli’deki LC Waikiki mağazası, iskân ruhsatı olmadığı gerekçesiyle Pamukkale Belediyesi tarafından kapatıldı. İddiaya göre şehrin en işlek yerlerinden Delikliçınar Meydanı'na yakın olan Gazi Bulvarı’nda, Pamukkale Belediye Başkanı...

Google Haberlere Abone ol
LC Waikiki Denizli mağazası iskan ruhsatı olmadığı gerekçesiyle kapatıldı

Denizli’deki LC Waikiki mağazası, iskân ruhsatı olmadığı gerekçesiyle Pamukkale Belediyesi tarafından kapatıldı. İddiaya göre şehrin en işlek yerlerinden Delikliçınar Meydanı'na yakın olan Gazi Bulvarı’nda, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin'in seçilmeden önce çalıştırdığı iç çamaşırı mağazası, anlaşmazlık sebebiyle bina sahibi olan işadamı ve Denizlispor eski asbaşkanlarından Feridun Basmacı tarafından mahkeme kararıyla geçen yıl çıkarıldı. Bina daha sonra güçlendirme yapılarak LC Waikiki’ye kiralandı. Bu şinketin yaklaşık altı aydır çalıştırdığı mağazaya bugün polislerle birlikte giden belediye zabıta ekipleri, kapatarak mühürlemek istedi. İşyerinin açık ve içinde müşteriler bulunduğu bir sırada kapatılmaya çalışılması, mağaza yöneticileri tarafından tepkiyle karşılandı. Görüşmelerde bir neticeye varılamaması üzerine müşteriler çıkarılarak mağaza mühürlendi. Bir mağaza yöneticisi, Başkan Gürlesin'e, "İnsanların ekmeğiyle oynayan adam, bana imam hatip mezunuyum diyor." şeklinde tepki gösterdi.

Binanın sahibi işadamı Basmacı, iskân ruhsatıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini, belediyenin 10 gün verip kullandırmadan kapattığını ileri sürdü. Gürlesin'in binada eskiden mağazası olduğu konusunun sorulması üzerine de, “Oralara girdik mi Sayın Başkan çok zarar görür. Ben o konuda fazla bir şey söylemek istemiyorum. Siz kendinizi benim yerime koyun. Pamukkale Belediyesi’nin 10 günlük bir süre kaydı var. Ruhsat alınmasıyla ilgili o süre dolmadan zabıtaya soruyorlar, ‘Sayın Başkan'ın talimatı var.’ deniyor. Siz buradan her şeyi çıkartabilirsiniz. Daha açık nasıl konuşabilirim? Süre dolmadan başkanın talimatıyla işyeri kapatılıyor.” dedi. Gürlesin'le görüşerek, şahsi bir hesabı olup olmayacağını soracağını belirten Feridun Basmacı, “Belediyenin bu şekilde yaklaşımını ben tasvip etmiyorum. Başkana sormak lazım. Biz hukuk devletiysek, belediye verdiği yazıyı inkâr etmiş durumda şu anda. Biz buna üzülüyoruz. Daha 10 gün süresi var. İçerideki insanların bir marka değeri var. Bunlar tazminat şeyi olur, o firmanın tazminat hakları doğar. Hukuksal mecrada haklarını arama doğar. Bunları büyütmemek lazım. Başkanın bu tavrını anlamış değilim.” diye konuştu. Mağazanın, alışverişin en çok yapıldığı Ramazan Bayramı öncesi kapatılması konusunda ise, “Biraz maalesef art niyet görüyorum. Açıkça söylemek lazım. Bu daha önceki farklı düşüncelerden kaynaklanan bir şey bu. İnsanlara bir yetki verildiği zaman, o yetkileri yerli yerinde veyahut da hukuksal çerçevede kullanmadıkları zaman böyle şeyler oluyor. İleriki günlerde eğer sayın başkan bu tavrını sürdürürse ben geçmişteki olayları da açıklarım. Bunları kamuoyu önünde paylaşmak istemiyorum. Şu an ben orada ekmek yiyen 50 kişinin mağduriyetini gidermek istiyorum. Daha süre varken kapatmak, iyi niyetli düşünülemez.” dedi.

‘SIRADAN AÇMA RUHSATLARI KONTROL EDİYORUZ’

Başkan Gürlesin ise mağazasını geçen yıl ağustos ayında boşalttığını, seçildikten sonra 2 Haziran 2014'te Çınar ve İstiklal’de genel bir uygulama başlattığını söyledi: “Sıradan, kendi mağazam dahil açma ruhsatları kontrol ediyoruz. 2 Haziran'da açma ruhsatı olmayan yerlere, ‘ruhsat alın’ diye uyarı bırakıldı. Bodoslama bir şey yok. Bugün 19 Temmuz. Biz oraya 15 gün içinde değil, 29 gün içinde gittik, hâlâ bir işlem yok. Belediyeye başvuru dahi yok. Bana göre, ‘Sen kim oluyorsun?’ deniyor. Konu encümene geliyor. Encümen, belediye meclisinin kararını Kabahatler Kanunu'na göre uygulamakla mesuldür.”

Mülk sahibinin mahkemeye yürütmeyi durdurma müracaatı hakkı olduğunu hatırlatan Gürlesin, “Biz ayın 14’ünde kapatırdık ama beş altı gün daha müsaade ettik. Olay başka yöne götürülürse elimde belgeleri var. Binanın iskânı yok, iskân olmadan açma ruhsatı olabilir mi? Orada güçlendirme yapıldı. Bu yapıldıktan sonra belediyenin kontrol etmesi gerekmiyor mu? Tadilat projesi bize gelmedi. Ben belediye başkanı 30 Mart'ta oldum, o zamandan beri neden yapmamışlar? Geçen hafta patlama oldu, sonra belediye suçlanıyor. Olay başka yöne götürülürse bunun hesabını sorarım. Bugüne kadar yaklaşık 10’a yakın yer kapatıldı. Başka yerler kapatılınca bir şey yok. LC'nin kapatılmasından zevk mi duyuyorum? Ama işlem yapılmıyor, evrak getirilmiyor. 15 günlük süre yok, yürütmeyi durdurma hakları var. Madem haksızız, yürütmeyi durdursunlar. Basın toplantısı yaparım, hepsini açıklarım.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar