Lara Koleji bursluluk sınavına 3 bin öğrenci başvurdu

Nevşehir Özel Lara Koleji’nin 4, 5 ve 6. sınıflara yönelik yaptığı Kasis Bursluluk Sınavı'na ilgi büyük oldu.

Google Haberlere Abone ol
Lara Koleji bursluluk sınavına 3 bin öğrenci başvurdu

Nevşehir Özel Lara Koleji’nin 4, 5 ve 6. sınıflara yönelik yaptığı Kasis Bursluluk Sınavı'na ilgi büyük oldu. 5 seans halinde gerçekleştirilen sınava toplamda 3 bin 28 öğrencinin katıldığı belirtildi.

Sınav esnasında bahçede bekleyen veliler içeri davet edilerek sinema salonunda geçtiğimiz yıl gişe rekorları kıran 'Selam' filmi izletildi. Sınavda dereceye giren öğrenciler, önümüzdeki eğitim öğretim yılında Lara Koleji’nde burslu olarak ücretsiz okuma fırsatı bulacak. Sınav için Lara Koleji’ne gelen öğrenci velilerinden Murat Çakmak, “Ben bu kadar yoğunluk olacağını tahmin etmiyordum. Bu kadar yoğunluğa rağmen çok güzel bir planlama yapmışlar. Öğrencilerimizle çok güzel ilgilendiler. Bizlere de okul bahçesinde çay ve kek ikram etmeleri incelikti. Lara Koleji’ne çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Lara Koleji Müdürü Ulaş İnönü ise "Beklediğimizden çok daha fazla katılım oldu. Geçtiğimiz yıl yaptığımız sınava göre katılım yüzde 40 daha fazla oldu. Öğrencilerimize, kendilerini denemek için objektif bir sınav fırsatı sunduğumuzu düşünüyorum. Bizleri tercih ederek sınavımıza yoğun ilgi gösteren Nevşehirlilere çok teşekkür ediyor, öğrencilerimize eğitim öğretim hayatlarında başarılar diliyorum." dedi. Sınavdan sonra tüm öğrencilere ise kalemlik, kalem ve silgiden oluşan kırtasiye seti hediye edildi.
CİHAN

Yorumlar