Lara Birlik tüzüğünün iptali için dava açıldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Devrim Kök, Muratpaşa Belediyesi'nin de Lara Birlik üyeliğine alınması için yapılan tüzük değişikliğinin iptali için Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin dava açtığını söyledi. Lara sahilinin...

Google Haberlere Abone ol
Lara Birlik tüzüğünün iptali için dava açıldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Devrim Kök, Muratpaşa Belediyesi'nin de Lara Birlik üyeliğine alınması için yapılan tüzük değişikliğinin iptali için Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin dava açtığını söyledi.

Lara sahilinin iki kilometrelik bandında ve 280 dönüm alan üzerinde hizmet veren Lara Birlik 1950 yılında Antalya Büyükşehir Belediyesi ile İl Özel İdaresi ortaklığıyla kuruldu. 30 Mart 2014 seçimleriyle birlikte İl Özel İdaresi'nin tüzel kişiliğinin sona ermesi gündeme gelince birliğin kapanmaması için tüzük değişikliğine gidildi. Şubat ayında yapılan değişiklik ile Lara Birliğe üçüncü üye olarak Muratpaşa Belediyesi alındı. Böylece birliğin kapanmasının önüne geçildi. CHP İl Başkanı Devrim Kök, bu değişikliğin iptali için Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından dava açıldığını duyurdu. Belediyesinin Antalya 2. Bölge İdare Mahkemesi'ne valilik ve Lara Birlik aleyhine açtığı davayla ilgili yazılı açıklama yapan Devrim Kök, "Biz sayın Menderes Türel’in yanlış yönlendirildiğini ve bu davadan haberi olmadığını umuyoruz. Çünkü Büyükşehir Belediyesi’nce açılan dava hem yıllardır belediyenin de desteğiyle ve temsiliyetiyle verilen bedava hizmetin aksamasına hem de başlayan yaz sezonunda halkın mağduriyetine neden olacak. Üstelik tüm ilçelerde sahillerin büyükşehir belediyesi tarafından ellerinden alınacağı korkularının yaşandığı bir ortamda endişeleri de haklı çıkaracaktır. O nedenle sayın Türel’in açılan bu davadan vazgeçeceğini umut ediyoruz." ifadesini kullandı.

CİHAN

Yorumlar