Lami Özgen: 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlayacağız

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Lami Özgen ''Biz kamu emekçileri olarak İstanbul'da Taksim'de olacağız.

Google Haberlere Abone ol
Lami Özgen: 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlayacağız

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Lami Özgen ''Biz kamu emekçileri olarak İstanbul'da Taksim'de olacağız.'' dedi.

Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Faruk Çelik, KESK Genel Başkanı Lami Özgen ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Özgen kabulden çıkışta 1 Mayıs ile ilgili basın açıklaması yaptı. 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlayacaklarını belirten Özgen, İstanbul dışındaki bütün illerde de kamu emekçilerinin, işsizlerin, güvencesizlerin, bütün çalışma yaşamındaki halk gasplarına yönelik taleplerini ifade edeceklerini belirtti. Özgen, 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanmasına ilişkin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararını Bakan Çelik'e sunduklarını ifade etti. Geçen yıl Taksim'de inşaat olması nedeniyle 1 Mayıs kutlamaları engellendiğini söyleyen Özgen, ''Şu anda öyle bir gerkçe yok.1 Mayıs şu anda Taksim'de kutlanabilecek durumdadır. Hükümetin geçen yıldan kalma tutumundan ısrar etmemesi gerektiğini ve bunun üzerinden gerginliğe sebep olan kutuplaştırıcı tutum ve davranışlarının basın üzerinden ifade edilmemesi gerek.'' şeklinde konuştu.

Türkiye Barolar Birliği'nin AİHM kararlarına ilişkin bir başvuru yapmasının doğal olduğuna dikkat çeken Özgen ''Çünkü AİHM kararı bir iç hukuk içtihatı olarak hayata geçmek zorundadır. KESK olarak biz de Avrupa Konseyi Bakanlar Kurulu nezdinde AİHM kararının uygulanmadığına dair başvurumuz olacaktır.'' görüşünü belirtti.
CİHAN

Yorumlar