Laleli esnafını gasp edenlere ceza yağdı

Laleli esnafından bavul ticareti yapan Ukraynalı turistlerin gönderdiği 650 doların gasp edilmesine ilişkin davada karar çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Laleli esnafını gasp edenlere ceza yağdı

Laleli esnafından bavul ticareti yapan Ukraynalı turistlerin gönderdiği 650 doların gasp edilmesine ilişkin davada karar çıktı. Firari sanık Hasan Ayar'ın dosyasının ayrılması kararlaştırılan davada,14 sanık hakkında 4 yıl 2 ay ile 17 yıl 3 ay arasında değişen hapis cezaları verildi.

Ukraynalı turistlerin Laleli esnafı ile yapılan ticaretin karşılığında gönderdikleri 650 bin doların silahla gasp edilmesine ilişkin davanın karar duruşması İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada, tutuksuz sanıklardan Metin Zeren, Şeref Aksu ve Levent Aydın ile taraf avukatları hazır bulundu. Olay sırasında kullanılan silahları, polislikten ayrılmadan önce Güneydoğu'da görevliyken temin ettiği iddia edilen Cüneyt Gökçe'nin de aralarında bulunduğu diğer 12 sanık ise duruşmaya katılmadı

Mahkeme Başkanı Nurettin Ak, tüm delillerin toplandığını ve karar vereceklerini açıkladı. Hazır bulunan sanıklar ile avukatları, beraat kararı verilmesini, mahkemenin aksi yönde düşünmesi halinde ise adli kontrol tedbirlerinin uygulanmasını talep etti.

Mahkeme, iki ayrı seferde yolcu otobüsü ile bavul ticareti karşılığı Laleli esnafına gönderilen yaklaşık 650 bin doların, sanıklar tarafından silah tehtidi ile gasp edildiğine karar verdi. Buna göre mahkeme, sanıkların bazılarının her iki gasp olayında da bulunduğuna, bazılarının tek gasp olayında yer aldıklarına, her iki olayda kullanılan vahim nitelikli silahların ise bazı sanıklar tarafından kullanıldığına hükmetti.

Sanıklardan Hasan Ayar firari olduğu için hakkında yürütülen dava dosyasının ayrılarak başka bir esas numarasından devam etmesine karar verildi. Diğer 14 sanık hakkında ise 4 yıl 2 ay ile 17 yıl 3 ay arasında değişen hapis cezaları verildi.

Olayda kullanılan silahları, Güneydoğuda polis olarak görev yaparken temin ettiği belirtilen sanık Cüneyt Gökçe, 'tek silahlı gasp suçlamasıyla yağma ve ateşli silahlar kanununa muhalefet etmek' suçlarından toplam 14 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. İki silahlı gasp olayına katıldığı belirtilen Bülent Aktaş'a, iki kez 'yağma ve bir kez de ateşli silahlar kanununa muhalefet etmek' suçundan en yüksek ceza olan 17 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Sanıklar Adil Mulğan ile Hasan Malkoç ise 'ateşli silahlar kanununa muhalefet etmek' suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. CİHAN

Yorumlar