Lagendijk: Dileriz hükümet bu konuda cevap verme eğilimi sergiler

Eski Avrupa Parlamentosu Üyesi Joost Lagendijk, 'Hizmet Hareketi'ne kumpas ve bitirme planı' iddiaları konusunda, "Dileriz hükümet bu konuda cevap verme eğilimi sergiler." dedi. Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in, Meclis Başkanlığı'na...

Google Haberlere Abone ol
Lagendijk: Dileriz hükümet bu konuda cevap verme eğilimi sergiler

Eski Avrupa Parlamentosu Üyesi Joost Lagendijk, 'Hizmet Hareketi'ne kumpas ve bitirme planı' iddiaları konusunda, "Dileriz hükümet bu konuda cevap verme eğilimi sergiler." dedi.

Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in, Meclis Başkanlığı'na verdiği soru önergesiyle ortaya çıkan 'Hizmet Hareketi'ne kumpas ve bitirme planı' iddiaları konusunda konuşan Lagendijk, planın var olduğunun anlaşıldığını ifade etti. Bu planın ortaya çıkmasının sevindirici olduğunu belirten Lagendijk, eski İçişleri Bakanı'nın bunu söylemesinin meseleyi ayrıca önemli hale getirdiğini vurguladı. Bakanın ne yaptığını bilen bir insan olduğunu belirten Lagendijk, "Dileriz hükümet, bu konuda cevap verme eğilimi sergiler, kamuoyu bu yönde ısrarcı olmalı." diye konuştu.

Danıştay, Santora, Garih ve Dink gibi cinayetlerinde Hizmet Hareketi'ni suçlama girişimleri konusunda ise Lagendijk, "Bu tamemen mantıksız bir suçlama. Malaesef bir süredir izlerini gördüğümüz Türkiye'de olan biten bütün yanlış işleri Hizmet Hareketi'ne yıkma eğiliminin bir devamı olarak görüyorum. Toplumun aklıyla alay etmek olarak değerlendiriyorum." şeklinde konuştu.

Sahte delil üretmeyle ilgili olarak ise Lagendijk, "Türkiye'de daha öne yaşanmış bir şey. Ergenekon ve Balyoz davasının özünü kabul etmekle birlikte benim de ikna olmadığım deliller vardı ama bu deliller sunuldu. Dilerim şu anda yaşanan sıkıntı, toplumun tüm kesimlerini, hiç kimseye hukuk üzerinden ayrımcılık, adaletsizlik yapılmayacak sistemin gerekliliği konusunda ikna eder." değerlendirmesinde bulundu. CİHAN

Yorumlar