Kuzugöbeği ve Mantar Festivali 25 Nisan'da

Muğla’nın Fethiye ilçesinde bu yıl 6.'sı gerçekleştirilecek olan ‘Yeşilüzümlü ve Yöresi Kuzugöbeği Mantar Festivali’ 25 Nisan’da başlıyor.

Google Haberlere Abone ol
Kuzugöbeği ve Mantar Festivali 25 Nisan'da

İngilizce ve Türkçe panellerin yanı sıra rehberli ve rehbersiz mantar avcılığı organizasyonlarının yapılacağı festival, bu yıl ilk defa Fethiye Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek. Festival kapsamında, kültürel ve doğa faaliyetlerinin yanı sıra yerel sanatçılar tarafından çeşitli konserler sunulacak.

Kuzugöbeği mantarının önemi ve geleceğinin korunması amacıyla Fethiye'nin Yeşilüzümlü Mahallesi'nde yapılacak festivalin hazırlıkları tamamlandı. Açıklanan programa göre, belde meydanında yapılacak açılış kortejiyle başlayacak festival, 3 gün boyunca devam edecek. Yerli ve yabancı katılımcılar tarafından seminer ve panellerin sunulacağı programda, kuzugöbeği mantarının tıbbi, ekonomik ve bitkisel yeri anlatılacak.

Festivale, İngiltere’nin Edinburgh şehrinde bulunan Royal Botanic Garden’da doktora çalışması yapan Prof. Dr. Mustafa Işıloğlu, Muğla Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Hakan Allı ve Yakup Beri gibi isimler tarafından kuzugöbeği ve mantarın ekonomik ve sağlık açısından önemi anlatılacak. Ücretsiz ve halka açık olarak yapılacak panellerde ayrıca, yerel düşün yerel satın al, yerel yaşam rehberi, kuzugöbeğinin tıptaki yeri ve geleneksel el sanatları üzerine sunumlar yapılacak.

Büyükşehir yasası ile Yeşil Üzümlü Belediyesi'nin kapanması ile birlikte Fethiye Belediyesi tarafından bu yıl ilk defa yapılacak festival kapsamında mantar avı etkinlikleri de yapılacak. Rehberler eşliğinde festivale katılanların tümünün yer alacağı mantar avı etkinlikleri kapsamında, festivale katılan yerli ve yabancı turistler tarafından ormanlık arazide mantar araması yapılacak. Gerçekleştirilen mantar avı sonunda, avcıların topladığı mantarlar sergilenip, mantar uzmanları tarafından bilgi verilecek.

Yorumlar