Kuzey Ren-Vestfalya'da üç ayrı seçim için oy kullanımı başlıyor

Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) eyaleti 25 Mayıs’ta üç seçimi bir araya yapacak. Ülkenin en kalabalık eyaleti olan KRV’de Avrupa Birliği (AB) genelindeki Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleriyle eş zamanlı olarak belediye ve uyum meclisi...

Google Haberlere Abone ol
Kuzey Ren-Vestfalya'da üç ayrı seçim için oy kullanımı başlıyor

Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) eyaleti 25 Mayıs’ta üç seçimi bir araya yapacak. Ülkenin en kalabalık eyaleti olan KRV’de Avrupa Birliği (AB) genelindeki Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleriyle eş zamanlı olarak belediye ve uyum meclisi seçimlerini de gerçekleşecek. Ancak o gün müsait olamayacak olan veya oyunu şimdiden kullanmak isteyenler bugünden itibaren direkt seçim veya mektupla oy kullanamıyor.

Almanya’nın nüfus bakımından en büyük eyaleti Kuzey Ren-Vestfalya (KRV), 25 Mayıs’ta üç seçimi birden görecek. 25 Mayıs Pazar günü Avrupa Birliği (AB) genelinde yapılacak Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleriyle eş zamanlı olarak eyalette yerel seçimler ve uyum meclisi seçimleri yapılacak.

Seçmen bu tarihte üç ayrı meclis ve yönetim için oyunu kullanacak. Ancak seçim günü vakti olmayanlara veya oyunu hemen kullanmak isteyenlere şimdiden alternatifler sunuluyor. Köln Büyükşehir Belediyesi Basın Merkezi; AP, yerel seçim veya uyum meclisi seçimi için şimdiden oyunu kullanmak isteyenlere bugünden itibaren seçim pusulalarının gönderileceğini açıkladı.

Buna göre, seçim pusulaları evlerine ulaşan vatandaşlar ister ilgili evrakları doldurup imzalayarak mektupla oyunu kullanabiliyor, isterlerse seçim sandığı şimdiden kurulan belediyelerdeki belli noktalarda oyunu atabiliyor. Vatandaşın hangi belediye binasına bağlı olduğu ilgili evraklarda yer alıyor. Seçmen söz konusu belediyenin yanı sıra Kalk’taki seçim merkezinde de (Hollweghstrasse) direk seçimlere (Direktwahl) katılabiliyor.

Köln Büyükşehir Belediyesi, direk seçim yöntemiyle oy kullanılacak ilçe belediyelerinde seçmenin kimliğini göstererek oyunu kullanabileceğini bildirdi. Köln Büyükşehir Belediyesi basın merkezi Avrupa Parlamentosu (AP) ve belediye seçimleri için toplam 804 bin seçmene seçim bildirim evrak ve pusulaları, uyum meclisi için ise toplam 224 bin seçmene evrakının gönderileceğini kaydetti.

SEÇİM EVRAKINI SİPARİŞ ETMEK DE MÜMKÜN

Köln’de seçim organizasyonu, seçim evrakını içeren postaların 5 Mayıs’a kadar tüm evlere ulaşacağı tahminini yürütüyor. Evlere ulaşacak bu seçim evrakıyla 25 Mayıs 2014 tarihine kadar mektupla veya bildirilmiş olan seçim lokallerine gelerek oy kullanılabiliyor. Diğer yandan Köln’de seçmenler, seçim pusulasıyla birlikte kendi seçim evrakını kendileri de sipariş edebiliyor. Seçmenin bunun için yapacağı şey, Köln Büyükşehir Belediyesi’nin seçim için oluşturduğu www.stadt-koeln.de internet sitesine girerek seçim evrakını sipariş etmek.

SEÇİM BELGELERİNİ ATMAYIN, SEÇMENLERİ SEÇİME TEŞVİK EDİN

KRV Eyalet Uyum Meclisi ve Köln Uyum Meclisi Başkanı Tayfun Keltek, uyum meclisi seçimlerine katılma ve çevreye duyurma çağrısında bulundu. Bugünden itibaren Köln’de seçim evrakının evlere ulaşacağını hatırlatan Keltek bu belgelerin atılmaması yönünde uyarıda bulundu.

Keltek şu çağrıda bulundu: “Lütfen çevrenizdeki seçmenleri uyarınız, bu belgeleri (Wahlbenachrichtigung) atmasınlar. Bu belgelerin içindeki mektupla seçim kartını imzalayıp postaya vermelerini ve ondan sonra gelen oy pusulasında istedikleri listeyi işaretleyip mektupla seçim yapmaları için tavsiyede bulunun. Bu zor geliyorsa bölge beledisinde de mesai saatlerinde pasaport ile 23 Mayıs tarihine kadar oy kullanabilecekler.” CİHAN

Yorumlar