Kuzey Irak ve Çukurca'ya hava harekatı

TSK, Irak'ın kuzeyinde ve Çukurca'da terör örgütüne ait hedefleri vurdu

Google Haberlere Abone ol
Kuzey Irak ve Çukurca'ya hava harekatı
Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak'ın kuzeyinde ve Çukurca'da bulunan terör örgütü PKK hedeflerine hava harekatı düzenledi. Hava oparasyonunda örgüte ait birçok hedef tam isabetle vuruldu. Bölgedeki operasyonlar devam ediyor. 

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Hakkari Çukurca kırsalına düzenlenen hava harekatında, bölgede tespit edilen üç dinamik hedefin imha edildiği bildirildi. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, akşam saatlerinde Çukurca kırsalında bölücü terör örgütü üyesi gruba ilişkin anlık istihbarat alındı.
Bunun üzerine 18.13-18.20 saatlerinde Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı uçaklarla teröristlerin bulunduğu bölgeye hava harekatı düzenlendi. Bölgede tespit edilen 3 dinamik hedef ateş altına alınarak imha edildi. Görevlerine başarıyla icra eden savaş uçakları emniyetle üslerine döndü.

KONSEPT DEĞİŞİKLİĞİ

TSK, Hakkari, Çukurca ve Van Tendürek'te 2 ve 3 Eylül tarihlerinde PKK'ya yönelik büyük çaplı bir operasyon gerçekleştirdi. 2 Eylülde 33 PKK'lı öldürüldü, 30'u da yaralı olarak yakalandı. Sadece 3 Eylül'deki operasyonlarda 100'ü aşkın PKK'lı etkisiz hale getirildi.

Operasyonda hem karadan hem havadan harekat düzenleniyor. Çatışmalar göğüs göğüse gerçekleştiriliyor. Hakkaride'ki çatışmalar sırasında 7 asker şehit oldu, 21 asker de yaralandı. Ölü ve yaralı PKK'lıların çoğu takviyeye gelen gruplarca Irak'ın kuzeyine götürüldü. Edilinlen bilgiye göre, İkiyaka Dağları geçtiğimiz aylarda PKK'lılardan temizlenirken bu kısımlar daha sonra terörist sızmalarına maruz kaldı.

İlker Başbuğ'dan 15 Temmuz sonrası uygulamalara 'sivil vesayet' nitelemesi
TSK göğüs göğüse "süpürme harekatı" düzenliyor. Bu bir konsept değişikliği olarak da yorumlanıyor. Van Tendürek bölgesine 300'e yakın PKK'lının sızdığı bilgisi geldikten sonra operasyon bu çerçevede sürdürüldü. Bölgedeki yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, örgütün ağır yenilgi nedeniyle morali bozulduğu için Murat Karayılan telsiz konuşması yaptı.

HAKKARİ VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamada da "Harekât karadan ve havadan bütün imkânlar kullanılarak icra edilmekte olup kesin sonuç alınıncaya kadar devam edecek'' vurgusu yapıldı. 'Opersayonunun büyüklüğü, çatışmaların şiddeti ve coğrafi şartlar nedeniyle malesef şehitler de verilmektedir'' denildi.

FIRAT KALKANI'NDA 12. GÜN

TSK'dan yapılan açıklamada, "83 hedef Fırtına obüsleriyle 293 atım yapılarak vuruldu. 26 Ağustos'tan beri 383 hedefe bin 559 atım yapıldı" denildi.

Açıklamada, "Ayrıca bugün Koalisyon Güçleri desteğindeki Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucunda Tuvayran, An Nahdah, Bab Es Sallum, Ganamiyah ve Kubat Turkuman ve El Mutminah köyleri ele geçirilmiştir" denildi.

TSK'dan yapılan açıklamada, "Harekâtın 12'nci gününde Tuvayran, Kubba Turkuman, El Kadı, Tall Ar, Es Suveydah, Vukuf ve Tall Battal bölgelerinde teröristlere ait olduğu belirlenen ve yerleri tespit edilen 83 hedef FIRTINA obüsleriyle 293 atım yapılarak tam isabetle vurulmuştur. 24 Ağustos 2016 Fırat Kalkanı Harekâtının başladığı günden bugüne kadar toplam 383 hedefe 1599 atım yapılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Açıklamda, "Koalisyona bağlı A-10 uçakları 3 bölgede DAEŞ hedeflerini vurdu" bilgisine de yer verildi.

Yorumlar